Search
Now showing items 1-5 of 5
Bacillus spp. suşlarından ksilanaz enziminin kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu
(2018-11-07)
β-1,4 bağlı ksilopiranozil rezidülerinden oluşan ksilanın β-1,4 glikozidik bağlarını yıkan ksilanaz, başta kağıt ve kağıt hamuru endüstrileri olmak üzere tekstil, yem, fırın ve biyoyakıt endüstrilerinde de geniş potansiyel ...
Yayla muzu (Rheum ribes) ekstraktlarının in vitro fitokimyasal, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinin araştırılması
(2019-11-01)
Polygonacea familyasının türü olan Rheum ribes'in taze gövde ve yaprakları Lübnan, İran ve Türkiye'nin doğusunda sebze olarak tüketilmektedir. Son zamanlarda farmakolojik alanlarda kullanılan bu bitkiden Asya ...
Mikrobiyal kaynaklardan antimikrobiyal özellikte kitosan üretimi ve karakterizasyonun araştırılması
(2020-07-27)
Antimikrobiyal aktivite gösteren kitosan biyopolimerinin, kitinin kitosana biyodönüşümünü katalizleyen kitin deasetilaz üretici Bacillus sp suşları kullanılarak sentezlenmesi amaçlanmıştır. Mersin Susanoğlu Yapraklı Koy, ...
Kitin deasetilaz enziminin kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu
(2018-08-06)
Bu çalışmada, kitin polisakkaritinin kitosana biyodönüşümünü katalizleyen ekstraselüler kitin deasetilaz enziminin, Bacillus cereus suşundan kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu analiz edilmiştir. Kolloidal kitin ...
Kilis ve çevresinde üretilen yöresel biber (Capsicum annum) kurutmalığının antimikrobiyal aktivitesi ve fitokimyasal, antioksidan özelliklerinin yanıt yüzey metodu ile optimizasyonu
(2019-11-01)
Bu çalışmada kurutulmuş biberin (Capsicum annuum L.) antioksidan aktivite ve fitokimyasal özelliklerini belirlemek için metanol ekstraksiyon koşullarının yanıt yüzey metoduna göre optimizasyon çalışması gerçekleştirilmiştir. ...