Show simple item record

dc.contributor.advisorBaban, Nevzat
dc.contributor.authorYaylali, Beyhan
dc.date.accessioned2021-05-08T08:25:08Z
dc.date.available2021-05-08T08:25:08Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2019-07-09
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/650759
dc.description.abstractV. O Z E T - Glukozlu ortamda, insülin salınımı 7 mM glukoz'da başlar, 8,3 mM glukoz'da yarı maksimuma, 16,7 mM glukoz'da ise maksimum değere ulaşır. - Baryum + Teofilin, kalsiyumsuz ortamda bile insü lin salınımını arttırırlar. - 3,3 mM glukoz, yalnız başına insülin salınımını uyartmaz. Fakat kalsiyumsuz ortamda Baryum + teofilinin uyarttığı insülin salınımını daha da arttırır. - Keton cisimleri, glukozlu ortamda insülin sal ınımını arttırdıkları halde 2,0 mM Ba +2 1,4 mM teofilin' li inkübasyon ortamında insülin salınımını uyartmazlar.
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.titleKollegenaz yöntemiyle izole edilen langerhans adacıklarında Ba+2 + teofilinin insülin salınımına etkisi
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2019-07-09
dc.contributor.departmentBiyokimya Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmIslets of langerhans
dc.subject.ytmInsulin
dc.subject.ytmTheophylline
dc.subject.ytmEnzymes
dc.identifier.yokid8072
dc.publisher.instituteCerrahpaşa Tıp Fakültesi
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.type.submedicineThesis
dc.identifier.thesisid8072
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess