Kollegenaz yöntemiyle izole edilen langerhans adacıklarında Ba+2 + teofilinin insülin salınımına etkisi
dc.contributor.advisor | Baban, Nevzat | |
dc.contributor.author | Yaylali, Beyhan | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T08:25:08Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T08:25:08Z | |
dc.date.submitted | 1990 | |
dc.date.issued | 2019-07-09 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/650759 | |
dc.description.abstract | V. O Z E T - Glukozlu ortamda, insülin salınımı 7 mM glukoz'da başlar, 8,3 mM glukoz'da yarı maksimuma, 16,7 mM glukoz'da ise maksimum değere ulaşır. - Baryum + Teofilin, kalsiyumsuz ortamda bile insü lin salınımını arttırırlar. - 3,3 mM glukoz, yalnız başına insülin salınımını uyartmaz. Fakat kalsiyumsuz ortamda Baryum + teofilinin uyarttığı insülin salınımını daha da arttırır. - Keton cisimleri, glukozlu ortamda insülin sal ınımını arttırdıkları halde 2,0 mM Ba +2 1,4 mM teofilin' li inkübasyon ortamında insülin salınımını uyartmazlar. | |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyokimya | tr_TR |
dc.subject | Biochemistry | en_US |
dc.title | Kollegenaz yöntemiyle izole edilen langerhans adacıklarında Ba+2 + teofilinin insülin salınımına etkisi | |
dc.type | doctoralThesis | |
dc.date.updated | 2019-07-09 | |
dc.contributor.department | Biyokimya Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Islets of langerhans | |
dc.subject.ytm | Insulin | |
dc.subject.ytm | Theophylline | |
dc.subject.ytm | Enzymes | |
dc.identifier.yokid | 8072 | |
dc.publisher.institute | Cerrahpaşa Tıp Fakültesi | |
dc.publisher.university | İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.type.sub | medicineThesis | |
dc.identifier.thesisid | 8072 | |
dc.description.pages | 46 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |