Show simple item record

dc.contributor.advisorTürker, Nuray
dc.contributor.authorUçar, Mehmet
dc.date.accessioned2021-05-08T08:17:46Z
dc.date.available2021-05-08T08:17:46Z
dc.date.submitted2013
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/646930
dc.description.abstractBu tezin amacı, Safranbolu?da faaliyet gösteren konaklama işletmelerinin sosyal sorumluluk faaliyetlerine bakış açıları, ne derecede sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirdikleri, yerine getirilen sosyal sorumluluk faaliyetlerinin işletmelere ne tür katkılar sağladığını belirlemektir. Bu çerçevede Türkiye turizm sektörüne yönelik sosyal sorumluluk konusunu bir bütün olarak ele alan yapıtların sınırlı sayıda olması ve ülkemizdeki hizmet sektöründe yer alan konaklama işletmeleri üzerine bu konuyla ilgili yapılan çalışmaların yetersiz olması çalışmanın yapılmasındaki en önemli etken olmuştur.Çalışmada konu çeşitli yönlerden incelenmeye çalışılmış ve çalışma üç bölümden oluşturulmuştur. İlk bölümde, konaklama işletmeleri perspektifinden sosyal sorumluluk kavramı tarihsel sürece uygun olarak açıklanmıştır. İkinci bölümde, konaklama işletmeleri açısından sosyal sorumluluğun kapsamı ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise, turizm sektöründe yer alan konaklama işletmelerinin sermayedarlarına, müşterilerine, iş görenlerine, devlete, rakiplerine, doğal çevre ve kültürel varlıkların korunmasına ve topluma karşı sosyal sorumluluklarını ne ölçüde gerçekleştirdiğine yönelik bir uygulamaya yer verilmiştir.Anahtar Kelimeler: Sosyal Sorumluluk, Sosyal Sorumluluk Standartları, Konaklama İşletmeleri, Safranbolu
dc.description.abstractThe aim of this thesis is to determine the views of employees working at the hospitality industry in Safranbolu towards the social responsibility of tourism enterprises, social responsibility activities carried out by the hotel enterprises, and their views on the advantages and contributions of social responsibility projects to the hotel business. This study will make contributions to the literature on social responsibility at the hospitality industry by means of identifying the social responsibilty activities of hotel enterprises, of which there is relatively limited number of studies at present in Turkish tourism industry.In this study various aspects of social responsibility are attempted to analyse. The study consists of three chapters. In the first chapter the literature on social responsibility and the history of socail responsibility are examined. In the second chapter the context of the social responsibility is determined in terms of hospitality industry. In the third chapter the results of an emperical survey on the social responsibilities of hotel enterprises towards employees, customers, goverment, environment, stakeholders, competitors, community which was conducted at the hotel enterprises in Safranbolu are presented.Key Words: Social Responsibility, Social Responsibility Standards, Hospitality Industry, Safranboluen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleKonaklama işletmelerinin sosyal sorumlulukları: Safranbolu örneği
dc.title.alternativeSocial responsibility of accomadation institutions: Safranbolu sample
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmHotel business
dc.subject.ytmSocial accountability 8000
dc.subject.ytmInternational standarts
dc.identifier.yokid10010351
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityKARABÜK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid356379
dc.description.pages142
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess