Açık inovasyon partnerleri, süreci ve tamamlayıcı öğeleri: Açık inovasyon alanında bireysel tüketicinin yeri
dc.contributor.advisor | Tan, Fatma Zehra | |
dc.contributor.author | Ayaz, Sezer | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T08:17:29Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T08:17:29Z | |
dc.date.submitted | 2015 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/646722 | |
dc.description.abstract | Günümüz dünyasında ürün ve hizmetlerin sürdürülebilirliğini sağlayan en önemli faktörün inovasyon olduğu kabul görmüştür. İnovasyonun kendisi de zamanla değişmiş, gelişmiş ve çeşitli formlarda karşımıza çıkmıştır. İlk ortaya çıktığında sadece bir alt disiplin olacağı düşünülen ama sonradan ana bir araştırma alanı halini alan açık inovasyon da bu formlardan biridir. Bu çalışmanın amacı Türkiye'de açık inovasyon alanının bilinirliğini arttırma adına bir takım değerlendirmeler yapılıp tüketici bireylerin nerede durmaları gerektiğine dair çıkarımlarda bulunulmasıdır. Yan amaç ise; açık inovasyonla hali hazırda ilgilenmeye başlayan işletme ve bireylere yardımcı kaynak olabilecek bir çalışma oluşturulmasıdır.Açık inovasyonun anlaşılabilmesi için inovasyonun bilinmesi temel bir gerekliliktir. Bu nedenle birinci bölümde inovasyon kavramına geniş bir bakış açısıyla yaklaşılmaya çalışılmıştır. İkinci bölümde açık inovasyon kavramı ulusal ve uluslar arası literatürden faydalanılarak oldukça ayrıntılı bir biçimde incelenmiş ve tüm yönleriyle açıklanmaya çalışılmıştır. Üçüncü ve son bölümde ise açık inovasyon sürecinde Türkiye'nin durumunu ve tüketici bireylerin önemini saptamak için literatür incelemesi yöntemiyle toplanan veriler bir araya getirilip değerlendirilmiştir. | |
dc.description.abstract | The most important factor for the sustainability of products and services in today's world has been accepted as innovation. Innovation itself has also been changed, developed in time and it has emerged in various forms. When open innovation which is one of these forms first appeared, it was considered as a just subfield of innovation but later it become a main field of research. The purpose of the study is obtaining inferences about in which part of innovation individual consumers have to be by making a number of evaluations to increase the awareness of open innovation in Turkey. The additioanl purpose is to create a research which can be auxiliary source for business and individuals start to deal with the open innovation.Knowledge of innovation is a fundamental requirement to understand open innovation. Therefore it was tried to be approached with a broad perspective on the concept of innovation in the first part. The concept of open innovation were examined quite detailed and were explained in all aspects by making use of the national and international literature in the second part. The third and final section, the datas which were collected through the literature analysis method to determine the importance of Turkey's situation and individual consumers in the process of open innovation have been brought together and evaluated. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Açık inovasyon partnerleri, süreci ve tamamlayıcı öğeleri: Açık inovasyon alanında bireysel tüketicinin yeri | |
dc.title.alternative | Open innovation partners, process and complementary elements: Position of individual consumers in open innovation field | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | İşletme Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Sustainability | |
dc.subject.ytm | Products | |
dc.subject.ytm | Product design | |
dc.subject.ytm | New products | |
dc.subject.ytm | Consumers | |
dc.subject.ytm | Open innovation | |
dc.subject.ytm | Individualism | |
dc.subject.ytm | Innovation | |
dc.identifier.yokid | 10078160 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KARABÜK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 399364 | |
dc.description.pages | 80 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |