İnsan kaynakları temin ve seçiminde analitik hiyerarşi proesinin kullanılması ve oteller üzerine bir uygulama
dc.contributor.advisor | Gürkan, Serhan | |
dc.contributor.author | Başkaya Dazlak, Burcu | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T08:16:11Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T08:16:11Z | |
dc.date.submitted | 2019 | |
dc.date.issued | 2020-06-04 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/645779 | |
dc.description.abstract | İşletmelerin hedefleri doğrultusunda doğru işe doğru personel seçmek oldukça önemlidir. Bunun yanında bireylerin çalışmak istedikleri alanda hangi kriterlerin daha önemli olduğunu bilmesi kariyer hedefleri açısından önemli görülmektedir. Bu çalışmanın temel amacı; turizm işletmelerinde ön büro personelinin işe alim sürecinde etkili olan kriterlerin önem derecesinin tespit edilmesi olarak belirlenmiştir. Kriterlerin önem derecesi, çok kriterli karar verme tekniklerinden biri olan analitik hiyerarşi prosesi (AHP) yöntemi vasıtasıyla belirlenmiştir. Çalışmada, deneyim kriterinin diğer kriterlere göre daha fazla öneme sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır.Anahtar Kelimeler: İnsan kaynakları yönetimi; personel seçim süreci; iş gören. | |
dc.description.abstract | It is crucial to appoint the right personnel in the right place according to a business' goals and visions. Furthermore, knowing the necessary criteria and skills for the work that the individuals are interested in, is considered to be critical. Therefore, the main objective of this study is to determine the importance of the effective criteria and skills when hiring a front desk personnel in tourism establishments. Analytical hierarchy process (AHP), which is one of the techniques that is used for multi-criteria decision analysis, is adopted in order to complete the criteria significance level. As a result, experience criteria has been determined to be the most important of all among others.Keywords: Human resource management, personnel selection, wage earner. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | İnsan kaynakları temin ve seçiminde analitik hiyerarşi proesinin kullanılması ve oteller üzerine bir uygulama | |
dc.title.alternative | Use of analytical hierarchy process in human resources procurement and selection and an application on hotels | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-06-04 | |
dc.contributor.department | İşletme Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Human resources | |
dc.subject.ytm | Human resources management | |
dc.subject.ytm | Analytical hierarchy process | |
dc.subject.ytm | Hotels | |
dc.subject.ytm | Occommodation enterprises | |
dc.subject.ytm | Recruitment | |
dc.subject.ytm | Personnel selection | |
dc.subject.ytm | Businesses | |
dc.identifier.yokid | 10259001 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KARABÜK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 552550 | |
dc.description.pages | 76 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |