Show simple item record

dc.contributor.advisorO'Neil, Mary Lou
dc.contributor.authorÜçer, Nur
dc.date.accessioned2021-05-08T08:04:40Z
dc.date.available2021-05-08T08:04:40Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/640680
dc.description.abstractİçinde bulunduğumuz çağda dünyanın birçok ülkesi, neredeyse üretim yaptığı ürünlerin markasıyla anılmaktadır. Üretilen bu markalar arasında sadece tüketim eşyaları değil, yiyecek içecek markaları da dikkat çekmektedir. Konuya en iyi verilecek örneklerden biri, Amerika denilince akla ilk gelen marka olan McDonald's olmasıdır. Hızlı yemek kültürü ve özellikle bu değişimin öncüsü olan McDonald's'ın yerel yemek kültürüne etkileri üzerine hazırlanmış olan bu tez çalışması küreselleşme, yemek alışkanlıkları ve sosyal kültürel etkileri de kapsamaktadır.
dc.description.abstractMany countries are associated with the brands that they produce in this age among these brands. There are not only the consumption goods, but also the brands of food and beverage. One of the best examples to the issue is that McDonald?s is the brand that comes to mind first when said America. This thesis of which subject is based on the effect of fast food culture and especially the effects of McDonald?s which has a leading role in this change on local food cultures. This work also includes a research which investigates the reality of globalization, the change in the eating habits, and also socio-cultural effects.en_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectAmerikan Kültürü ve Edebiyatıtr_TR
dc.subjectAmerican Culture and Literatureen_US
dc.subjectSosyolojitr_TR
dc.subjectSociologyen_US
dc.titleHamburger and hand-holding: McDonald`s in Turkey
dc.title.alternativeHamburger ve hızlı yeme: Türkiye'de McDonald's
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentAmerikan Kültürü ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmHamburger
dc.subject.ytmEating attitudes
dc.subject.ytmCulture
dc.subject.ytmGlobalization
dc.subject.ytmFast food
dc.subject.ytmFood culture
dc.subject.ytmMcDonald
dc.subject.ytmSocio-cultural impact
dc.identifier.yokid434107
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityKADİR HAS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid313352
dc.description.pages67
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess