Hamburger and hand-holding: McDonald`s in Turkey
dc.contributor.advisor | O'Neil, Mary Lou | |
dc.contributor.author | Üçer, Nur | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T08:04:40Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T08:04:40Z | |
dc.date.submitted | 2012 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/640680 | |
dc.description.abstract | İçinde bulunduğumuz çağda dünyanın birçok ülkesi, neredeyse üretim yaptığı ürünlerin markasıyla anılmaktadır. Üretilen bu markalar arasında sadece tüketim eşyaları değil, yiyecek içecek markaları da dikkat çekmektedir. Konuya en iyi verilecek örneklerden biri, Amerika denilince akla ilk gelen marka olan McDonald's olmasıdır. Hızlı yemek kültürü ve özellikle bu değişimin öncüsü olan McDonald's'ın yerel yemek kültürüne etkileri üzerine hazırlanmış olan bu tez çalışması küreselleşme, yemek alışkanlıkları ve sosyal kültürel etkileri de kapsamaktadır. | |
dc.description.abstract | Many countries are associated with the brands that they produce in this age among these brands. There are not only the consumption goods, but also the brands of food and beverage. One of the best examples to the issue is that McDonald?s is the brand that comes to mind first when said America. This thesis of which subject is based on the effect of fast food culture and especially the effects of McDonald?s which has a leading role in this change on local food cultures. This work also includes a research which investigates the reality of globalization, the change in the eating habits, and also socio-cultural effects. | en_US |
dc.language | English | |
dc.language.iso | en | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Amerikan Kültürü ve Edebiyatı | tr_TR |
dc.subject | American Culture and Literature | en_US |
dc.subject | Sosyoloji | tr_TR |
dc.subject | Sociology | en_US |
dc.title | Hamburger and hand-holding: McDonald`s in Turkey | |
dc.title.alternative | Hamburger ve hızlı yeme: Türkiye'de McDonald's | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Hamburger | |
dc.subject.ytm | Eating attitudes | |
dc.subject.ytm | Culture | |
dc.subject.ytm | Globalization | |
dc.subject.ytm | Fast food | |
dc.subject.ytm | Food culture | |
dc.subject.ytm | McDonald | |
dc.subject.ytm | Socio-cultural impact | |
dc.identifier.yokid | 434107 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 313352 | |
dc.description.pages | 67 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |