The commodification of hospitality. an analysis of tourism encounters between interculturality and difeerence in regard to Turkish couchsurfing experinces
dc.contributor.advisor | Kartari, Asker | |
dc.contributor.author | Spitz, Tara | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T08:03:40Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T08:03:40Z | |
dc.date.submitted | 2017 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/639991 | |
dc.description.abstract | `Couchsurfing` giderek yabancı ülkelerin otantik olmayan birer deneyimleri olarak algılanan vehatta ev sahibi ülkenin kültürüne ve şehrine zarar verebilecek nitelikte olan paket turlara tepkiolarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple de `Couchsurfer` diye nitelendirilen bu yeni üyelerin, derinsosyo-kültürel değerlerle yakından ilişkili olma fırsatına sahip oldukları söylenebilir. Ancakmerak ettiğim, acaba böylesi bir istek, ekonominin bu kadar hâkim olduğu bir dünyada ne kadarayakta durabilirdi? Bunun üzerine, `Couchsurfing Modeli`nin karşısında pek çok kültür teorisitest ettim ve daha çok küçümseyici sonuçlara ulaştım.Anahtar Kelimeler: Couchsurfing; misafirperverlik bağlantıları; turizmin karşılaştıkları;nesneleştirme/metalaşma; kültürlerarsı iletişim; sunuş | |
dc.description.abstract | Couchsurfing emerged as a reaction to a package tourism of the masses that was increasinglyperceived of as an unauthentic experience of foreign cultures and even potentially harmful to thehosts' culture and country. The new creed of Couchsurfers was thus `Authentic experience on apar with the hosts`, telling of cosmopolitanism and a relationships of deeper socio-cultural value.Wondering to what extend such aspirations can retain their integrity in a mostly economy drivenworld, I tested the Couchsurfing model against several cultural theories and came to ratherdisenchanting results.Keywords: Couchsurfing; hospitality networks; toursim encounters; commodification;intercultural communication; representation | en_US |
dc.language | English | |
dc.language.iso | en | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Sosyoloji | tr_TR |
dc.subject | Sociology | en_US |
dc.subject | Turizm | tr_TR |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.title | The commodification of hospitality. an analysis of tourism encounters between interculturality and difeerence in regard to Turkish couchsurfing experinces | |
dc.title.alternative | Misafirperverliği metalaşması. Türk couchsurfing tecrübelerine istinaden, turizmin karşılaştığı kültürlerarasılık ve farklılaşmanın incelenmesi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Kültürlerarası İletişim Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Tourism | |
dc.subject.ytm | Intercultural communication | |
dc.subject.ytm | Hospitality | |
dc.subject.ytm | Commodization | |
dc.subject.ytm | Intercultural relations | |
dc.subject.ytm | Intercultural sensitivity | |
dc.identifier.yokid | 10144161 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 469446 | |
dc.description.pages | 66 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |