Browsing TEZLER by Subject "Lactobacillus"
Now showing items 1-2 of 2
-
Boza kaynaklı laktik asit bakterilerinin laktik asit miktarlarının ve staphylococcus aureus üzerine antimikrobiyal etkinin belirlenmesi
(İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Laktik asit bakterileri, değişik metabolik aktiviteleri sayesinde özellikle fermente gıda sanayisinde önemli rol oynamaktadır. Bakteriler aynı zamanda starter kültür olarak, gıda katkı maddesi olarak ve diğer üretmiş olduğu ... -
Laktik asit bakterileri tarafından üretilen antimikrobiyal maddelerin gıda patojeni olan mayalar üzerine etkisinin incelenmesi
(İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Biyokoruma, zararsız mikroorganizmaların veya metabolitlerinin, yapay kimyasal maddeler yerine kullanılmasıyla gıdalarda güvenliğin sağlanması ve bozulmanın önlenmesidir. Günümüzde tüketicilerin az işlem görmüş gıda ...