Now showing items 1-3 of 3

    • Gıda atığı olan vişne, nar, kabak ve kayısı çekirdeklerinin kek üretiminde değerlendirilmesi 

      Tuna, Halide Ezgi (İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Gıda Endüstrisinde atık olarak ortaya çıkan bu zengin bileşimlerin geri dönüşümü gıdaların besinsel içeriklerinin arttırılması amacı ile ürün reçetelerine dahil edilerek gerek sağlıklı fonksiyonel ürünlerin üretimi gerekse ...
    • Hemiselülaz enziminin tam buğday unlu keklerin fiziksel özellikleri üzerine etkisi 

      Yavaş, Yusuf (İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışmada tam buğdayın sıklıkla tüketilen unlu bir mamul olan keklerde kullanılması araştırılmıştır. Bu amaçla hem tam buğday ununun kullanım alanını arttırarak ürün çeşitliliği kazandırmak; hem de keklerin besleyici ...
    • Kek kalitesi üzerine bazı emülgatörlerin etkilerinin araştırılması 

      Mercan, Nurgül (İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-04-15)
      Bu çalışmada yağ, su ve hava fazlarının homojen olarak karışmasını sağlayan ve kek iç yapısının oluşmasında önemli rolü olan bazı emülgatörlerin kek kalitesine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla kek üretimi için kullanılan ...