Show simple item record

dc.contributor.advisorBörü, Meliha Deniz
dc.contributor.authorKoçyiğit, Erol
dc.date.accessioned2021-05-08T06:46:25Z
dc.date.available2021-05-08T06:46:25Z
dc.date.submitted2013
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/626618
dc.description.abstractGirişimcilik; dört üretim faktörü olarak bilinen, emek, sermaye, teknoloji ve doğal kaynakların bir araya getirilerek mal veya hizmet üretme sürecini kapsar.Girişimci ise; mal ve hizmet üretmek üzere, pazardaki fırsatları değerlendiren, sermaye, emek ve doğal kaynaklar gibi üretim faktörlerini bir ayaya getirerek risk üstlenen kişidir.Girişimcilik ruhu genetik olabileceği gibi, aile, çevre ve eğitim gibi çeşitli unsurlarında girişimcilik ruhunun gelişmesinde çok önemli etkenler olduğu inkâr edilemez bir gerçektir. Gelişmiş ve uygar toplumlarda yüksek öğrenim görmüş bireylere ?eğitilmeye hazır hale gelmiş kişiler? olarak bakılmaktadır.Diğer toplumlara nazaran daha girişimci olduğu kabul edilen Türk insanının da, üniversiteye adımını atan her bir öğrenciye `girişimci adayı` gözüyle bakması gerekir.Üniversiteler verdikleri eğitimle öğrencilerin girişimcilik eğilimlerinin farkında olmasını sağlamalı ve öğrencilerini girişimciliğe yönlendirmelidir.
dc.description.abstractEntrepreneurship is known as the four factors of production, labor, capital, technology, and natural resources to produce goods or services includes the process of bringing together.If the entrepreneur, in order to produce goods and services on the market, evaluating opportunities, capital, labor and natural resources as well as a pad, bringing the risk factors of the person claimed.The spirit of entrepreneurship can be genetic, family, as well as various aspects of environment and education are important factors in the development of the entrepreneurial spirit is a fact that can not be denied.Developed and civilized societies, individuals with high education `be ready to be educated` persons are regarded as.Turkish people are considered to be more entrepreneurial than other societies, the university, each student who step `potential entrepreneurs` need to look in the eyes.Universities should ensure they and their students to be aware of trends in entrepreneurship, entrepreneurship education should guide the students.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEğitim ve Öğretimtr_TR
dc.subjectEducation and Trainingen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleÜniversite öğrencilerinin girişimcilik özelliklerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeCharacterization of university students' entrepreneurship
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10018895
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid358169
dc.description.pages87
dc.publisher.disciplineİşletme Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess