Show simple item record

dc.contributor.advisorGümüş, Sefer
dc.contributor.authorÖzgür, Seyhan
dc.date.accessioned2021-05-08T06:31:08Z
dc.date.available2021-05-08T06:31:08Z
dc.date.submitted2009
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/623222
dc.description.abstractDünya'nın değişmesi ve gelişmesi sırasında üretim ile uğraşan işletmelerin üç fonksiyonu olduğu kabul edilmiştir. Bunlar sırası ile üretim, finansman ve satıştır. İşletmelerin gün geçtikçe büyümeleri ve bununla ilgili olarak problemlerin karmaşıklığı yönetimi zorlaştırmıştır ve bazı değişmelerin meydana gelmesine sebep olmuştur. Günümüzde, fiziksel dağıtımla ilgili görevler artmıştır. Geçmişte etkili gelişmeyi sağlayacak bir üretimde bulunmak yeterli iken gelecekte ise, her işletmenin rekabet etme yeteneği bu işletmelerin dağıtım etkililiğine bağlıdır. AB sürecinde olduğumuz şu günlerde en önemli konulardan biri gıda kalitesi ve bunların içinde hem Türkiye'de hem de AB'de üretimi artan beyaz et sektöründe karşılıklı üretici, bayi, perakendeci arasındaki ilişkiler fiziksel dağıtım çerçevesinde incelenmiş ve İstanbul ilinde bulunan 52 bayi üzerinde yapılan anket çalışmasının sonuçları çalışmaya dahil edilmiştir.
dc.description.abstractIn the process of changing and developing of the world there are three operating functions for the businesses which handle production. These would be (in this order) production, financing and sale. The fast expansion of the businesses and the problem of managing them caused the change of some methods. Nowadays the employment of physical delivery increased. When it was enough just to obtain the effective progress during the production, it is now more important to be able to handle business competition regards supplying the delivery. In the duration of European Union the foremost subject of all is the nourishment quality sector, which means the both in Turkey and EU increasing production of white meat. The relationship between producer, franchiser and retailer with regards to the physical delivery has been analyzed. A study outcome, based on a survey of 52 franchisers in the administrative province of Istanbul, has been included to the final thesis.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleAB sürecinde beyaz et sektörünün İstanbul`daki dağıtım kanalları ve bir uygulama
dc.title.alternativeIn istanbul a pragtice over marketing channels at white meat sector trought process off European Union
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Eğitimi Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid333188
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityHALİÇ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid239369
dc.description.pages118
dc.publisher.disciplinePazarlama Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess