Show simple item record

dc.contributor.advisorDurak, Alper
dc.contributor.authorYildiz, Hakan
dc.date.accessioned2021-05-07T12:07:33Z
dc.date.available2021-05-07T12:07:33Z
dc.date.submitted1997
dc.date.issued2021-01-28
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/618858
dc.description.abstractÖZET TOKAT MEYVECİLİK ÜRETME İSTASYONU TOPRAKLARININ DETAYLI ETÜD VE HARİTALANMASI Hakan YILDIZ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TOPRAK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS TEZİ 1997, 70 Sayfa Danışman:Doç Dr. Alper DURAK Jüri :Prof. Dr. Mustafa KILIÇ :Prof Dr. Mustafa ÇANGA Bu çalışmada, Tokat Meyvecilik Üretme istasyonu Müdürlüğüne ait olan topraklarının önemli fiziksel, kimyasal ve morfolojik özellikleri araştırılarak, toprak taksonomisi ve FAO/UNESCO sistemine göre sınıflandırılmışlardır. Çalışma alanında iki farklı fizyoğrafik ünite üzerinde altı farklı toprak serisi saptanarak tanımlanmıştır. Aluvial depozitler üzerinde oluşan serilerin yüzey tekstürleri Yeşilırmağa yaklaştıkça ve yüzeyden derinlere doğru kabalaşmakta, yüzeyde yaklaşık % 2.5 olan organik madde, alt katmanlarda % 1 seviyesine düşmüştür. Kolüvial materyaller ana materyallerin etkisiyle kırmızımsı renktedir. Yüzeyde organik madde % 3 iken derinlerde % 0.89'a düşmüştür. Çalışma alanı topraklan Toprak Taksonomisine (1994) göre Entisol ordosunun Fluvent ve Orthent altordolarma, FAO/UNESCO (1988)'a göre de Regosol ve Fluvisol ordolarına girmektedir. Anahtar Kelimeler: Toprak Etüdü, Sınıflama, Entisol, Aluvial, Koluvial.ABSTRACT DETAILED SURVEY AND MAPPING OF THE SOILS OF THE TOKAT FRUIT PRODUCTION STATION Hakan YILDIZ GAZİOSMANPAŞA UNIVERSITY GRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLIED SCIENCE DEPARTMENT OF SOIL SCIENCE MASTER THESIS 1997, 70 Pages Supervisor s Assoc, Prof, Dr. Alper DURAK Jury x Prof. Dr. Mustafa KILIÇ :Prof Dr. Mustafa ÇANGA In this study important some physical, chemical and morphological properties of The Tokat Fruit Production Station soils were determined and classified according to the criteria of the Soil Taxonomy and FAO/UNESCO system. Tn the study area six soil series were described and mapped on two different physiographic units. Surface soil textures of the series which are on the alluvial deposits become coarse from the top soil to parent material and from the colluvial site to the Yeşihrmak. While organic matter is about % 2,5 on the top soil, on the deeper horizon decreases about % 1. The colors of the colluvial soils is reddish due to parent material. Organic matter is % 3 on the surface soil, and % 0.89 on the subsoil. The soils of the research area were classified fluvent and orthent suborder in entisol order according to Soil Taxonomy (1994), and regosol and fluvisol order according to FAO/UNESCO (1988). Key Words: Soil Survey, Classification, Entisol, Alluvial, Colluvial.
dc.description.abstractIll TEŞEKKÜR Tez çalışmalarımı maddi olarak destekleyen Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma Fon Saymanlığına, çalışmam süresince yakın ilgisini ve yönlendirici etkisini gördüğüm danışman Hocam Doç. Dr. Alper DURAK'a, Toprak Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. A. Reşit BROHİ ve bölümümüzün Hocalarından Prof. Dr. Mustafa KILIÇ'a; arazi çalışmalarımda yardımlarını esirgemeyen Toprak Bölümü Araştırma Görevlileri Hikmet GÜNAL, Erdinç SAVAŞLI ve Fevzi AKBAŞ 'a teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca bana bu çalışmamda maddi ve manevi desteğini esirgemeyen aileme ve Toprak Bölümü personeline teşekkür ederim.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleTokat Meyvecilik Üretme İstasyonu topraklarının detaylı etüd ve haritalanması
dc.title.alternativeDetailed survey and mapping of the soils of the Tokat Fruit Production Station
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-01-28
dc.contributor.departmentToprak Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmFruit growing
dc.subject.ytmTokat
dc.subject.ytmMapping
dc.subject.ytmSoil
dc.identifier.yokid65969
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid65969
dc.description.pages75
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess