Değişik sebzelerle yapılan karışık dikimlerin biberde (capsicum annuum L.) verim ve kaliteye etkisi
dc.contributor.advisor | Ece, Ali | |
dc.contributor.author | Kaymak, H. Çağlar | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T12:07:11Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T12:07:11Z | |
dc.date.submitted | 2000 | |
dc.date.issued | 2021-02-05 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/618760 | |
dc.description.abstract | ÖZET DEĞİŞİK SEBZELERLE YAPILAN KARIŞIK DİKİMLERİN BİBERDE (Capsicum annuıım L.) VERİM VE KALİTEYE ETKİSİ H. Çağlar KAYMAK Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi 2000-49 sayfa Danışman : Yrd. Doç. Dr. Ali ECE Jüri :Doç. Dr. İbrahim DEMİR Jüri :Yrd. Doç. Dr. Ali ECE Jüri :Yrd. Doç. Dr. Naif GEBOLOĞLU Bu çalışmanın amacı Tokat ekolojik koşullarında değişik sebzelerle yapılan karışık dikimlerin biberde (Capsicum annuıım L.) verim ve kaliteye etkisini belirlemektir. 1999 yılında Tokat'ta yürütülen çalışmada 11 sebze türü kullanılmıştır. Denemede biber ana tür olarak belirlenirken, soğan, maydanoz, bakla, bezelye, fasulye, kabak, hıyar, kereviz, iceberg ve lahana yardımcı türler olarak kullanılmıştır. Deneme 3 tekerrürlü olarak tesadüf blokları deneme desenine göre kurulmuştur. 1999 yılı deneme sonucunda biberde en yüksek verim biber+bakla (0,506 t/da), biber+kereviz (0,410 t/da) olarak tespit edilmiştir. Yardımcı tür olarak belirlenenler içerisinde en yüksek verim ise kabakta (5,481 t/da), maydanozda (2,739 t/da), fasulyede (2,733 t/da) ve lahanada (4,005 t/da) olarak belirlenmiştir. Denemede istatistiki incelemeler sadece biberde yapılmış olup yardımcı türlere ait gözlem sonuçlarında yapılmamıştır. Muamelelerin toplam verim üzerine etkileri %5 düzeyinde önemli bulunmuştur. Anahtar Kelimeler : biber, karışık ekim ve dikim, organik tarım, toplam verim | |
dc.description.abstract | ABSTRACT THE EFFECT OF INTERCROPPING WITH DIFFERENT VEGETABLES ON YIELD AND QUALITY OF PEPPER (Capsicum annuum L.) H. Çağlar KAYMAK Gaziosmanpaşa University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Horticulture Masters Thesis 2000- 49 pages Supervisor : Asst. Prof. Dr. Ali ECE Jury :Assoc.Prof.Dr.İbrahim DEMİR Jury :Asst. Prof. Dr. Ali ECE Jury : Asst. Prof. Dr. Naif GEBOLO?LU The aim of this study is to determine the effects of intercropping with different vegetables on yield and quality of pepper {Capsicum annuum L.) in Tokat ecological conditions. This study was carried out in 1 999 in Tokat. 1 1 different vegetable species were used in this study. Pepper was used main species and onion, parsley, bean, pea, iceberg, cucumber, squash, celery root and cabbage were used helper species. This study was conducted according to randomized complete block desing with three replications. In 1999, at the and of the study, the highest yield of pepper was obtained from pepper+bean (0,506 t/da) and pepper+celery (0,410 t/da) combinations. The highest yield of helper species were squash (5,481 t/da), parsley (2,739 t/da), bean (2,733 t/da) and cabbage (4,005 t/da). Statistical analyses were made only on pepper species. Effects of combinations on yield were significant at 0,5 level. Key Words: pepper, intercropping, organic farming, total yield | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Değişik sebzelerle yapılan karışık dikimlerin biberde (capsicum annuum L.) verim ve kaliteye etkisi | |
dc.title.alternative | The Effect of intercropping with different vegetables on yield and quality of pepper | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2021-02-05 | |
dc.contributor.department | Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Mixed sowing | |
dc.subject.ytm | Horticultural crops | |
dc.subject.ytm | Yield | |
dc.subject.ytm | Pepper | |
dc.subject.ytm | Mixed planting | |
dc.subject.ytm | Quality | |
dc.identifier.yokid | 100751 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 98036 | |
dc.description.pages | 49 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |