Show simple item record

dc.contributor.advisorDilber, Mustafa
dc.contributor.authorDenizli, Selda
dc.date.accessioned2021-05-07T11:45:13Z
dc.date.available2021-05-07T11:45:13Z
dc.date.submitted2011
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/616764
dc.description.abstractİşletmeler, dış dünyanın sosyo-ekonomik, kültürel değişimleri ve bu değişimlerin kendilerine yansımasıyla oluşan etkileşimle, varlıklarını korumayı ve bu değişimin avantajlarından yararlanmayı amaçlamaktadır. İşletmeler için karlılığı devam ettirebilmek ve aynı zamanda tüketicilere olumlu mesaj ulaştırabilmek çok çaba gerektiren, zor bir süreçtir.Tüketici zihninde zamanla oluşan imaj, işletmelerin ortaya koydukları ürünlerle ve bu ürünlerin ulaştırılma şekil ve içeriğine, verdikleri mesajlara göre çeşitlilik göstermektedir. Marka hakkındaki özelliklerin bütünü ve çağrışımlar şeklinde ifade edilebilen marka imajı, iyi yönetilmiş halkla ilişkiler faaliyetleri ve olumlu iletişim sürecleriyle tüketici zihninde gerçekleşebilir. Tüketiciler, markaların varlığını kabul ettiren güçlü çağrışımlara ilgisiz kalmamaktadır. Marka farkındalığı, marka tanınırlığı, marka tercih özellikleri, pazarlamacıların üzerinde özellikle durduğu önemli konulardandır.Bu çalışmada, marka imajı algısıyla tüketici tercihleri arasındaki ilişkiler göz önünde bulundurulup, oluşan marka imajı algısıyla tüketici satın alma tercihleri araştırılmaktadır.Araştırmayla ilgili seçilen Ülker, Eti ve Nestle markalarına yönelik tutum ve algılamalar üzerine karşılaştırmalı bir imaj çalışması yapılmaktadır. Belirlenen üç markaya (Ülker, Eti, Nestle) yönelik anket çalışmasıyla, tüketicilerin söz konusu markaların, marka imajına yönelik tutum ve algılarının belirlenmesi, araştırmanın konusunu oluşturmaktadır.
dc.description.abstractCompanies both aim to survive due to the socio-economic and cultural changes that affect them and also take the advantages out of them. It is a very difficult process to make and endure the profit and also send positive messages to the consumers.The image of the brand in the consumers? mind is formed through the production, transportation and presentation. The image of the brand can be formed through efficient public affairs. Consumers are not indifferent to efficient promotions that approve the existence of the brands. Brand awareness and brand preference features are the important issues that sales people emphasize.This study tries to search on the relationship between the brand image and the perception of the consumers on the brand image. This is also a comparative study on Ülker, Eti and Nestle brands and their impact on the consumers? preferences. The questionnaires on the selected three brands (Ülker, Eti, Nestle) will reflect the perceptions of the consumers? preference on the brand image which is the objective of this study.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleMarka imajı algısının tüketici tercihleri üzerine etkileri: Ülker, Eti ve Nestle markaları üzerine örnek bir uygulama
dc.title.alternativeThe ımpact of brand ımage perception on the consumers' preferens: A survey on Ülker, Eti ve Nestle brands
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmBrand
dc.subject.ytmPerception
dc.subject.ytmConsumer preferences
dc.subject.ytmBrand image
dc.identifier.yokid407534
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityFATİH ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid287958
dc.description.pages168
dc.publisher.disciplineİşletme Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess