Ekolojik tarımda farklı gübre uygulamaları ile yetiştirilen bazı sebze bitkilerinin mineral madde içeriklerinin karşılaştırılması
dc.contributor.advisor | Özyurt, M. Sabri | |
dc.contributor.author | Atalay, Yeşim | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:23:42Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:23:42Z | |
dc.date.submitted | 2007 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/610860 | |
dc.description.abstract | Bu çalısmada, örtü altı ve açık arazide domates, patlıcan ,biber ve salatalık yetistiriciliğinde,organik gübreleme, çiftlik gübresiyle gübreleme ile mineral gübrelemenin ürün kalitesiarastırılmıstır.Arastırma bulgularına göre; verim ve meyvelerdeki bazı element içerikleri yönünden(Fe, Ca,Cu ,K ,Mn, Mg, Cr ve Zn) önemli bir farklılık görülmemistir. Sertlik, tad, aroma,parlaklık gibikalite özellikleri yönünden mineral gübrelemenin etkisi fazla, kısa vade maliyeti daha düsüktür.Yetistirme dönemleri süresince hastalıklar açısından önemli bir problemlekarsılasılmamıstır.Anahtar Kelimeler: Domates, patlıcan, biber, salatalık,organik tarım, gübre. | |
dc.description.abstract | In this experiment tomatoes, eggplant, pepper and cucumber were grown in glasshouse and open area to investigate the effects of mineral, farm and organic fertilizers on yieldquality.The obtained results are; there is no difference in the yield, rates of any element in (such asFe, Ca, Cu ,K ,Mn, Mg, Cr and Zn) fruits of plants at both type of fertilizers. Although mineralfertilizer increases quality of fruit such as hardness, taste,brightness and etc. Also the mineralfertilizer's cost cheaper than organic fertilizer.Plant diseases did not create any significant problem during the growing seasons.Keywords: Tomatoes, eggplant, pepper, cucumber, organic farming, fertilizer. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyoloji | tr_TR |
dc.subject | Biology | en_US |
dc.title | Ekolojik tarımda farklı gübre uygulamaları ile yetiştirilen bazı sebze bitkilerinin mineral madde içeriklerinin karşılaştırılması | |
dc.title.alternative | The effect of different fertilizers on the mineral contents of some vegetable plants grown in organic farming | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Biyoloji Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Fertilizers | |
dc.subject.ytm | Tomato | |
dc.subject.ytm | Pepper | |
dc.subject.ytm | Organic farming | |
dc.subject.ytm | Cucumber | |
dc.identifier.yokid | 9016977 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 202811 | |
dc.description.pages | 68 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |