dc.contributor.advisor | Aydın, Ahmet | |
dc.contributor.author | Bal, Derlen | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:23:39Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:23:39Z | |
dc.date.submitted | 2008 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/610831 | |
dc.description.abstract | Yapılan bu çalışma sekiz ana başlık altında toplanmıştır. Birinci bölüm giriş olup, kömürün tanımı, sınıflaması ve kullanım teknolojisini kapsayan ikinci bölüm, kömürün dünyada mevcut durumunun anlatıldığı üçüncü bölüm, Türkiye'deki mevcut durumun anlatıldığı dördüncü bölümdür. Beşinci bölümde kömür hazırlama yöntemleri hakkında genel bilgiler verilmiş olup, altıncı bölümde Seyitömer Linyitleri kömürleri ve özellikleri anlatılmıştır. Yedinci bölümde deneysel çalışmalar anlatılmış, son bölümde ise bu çalışmaların sonuçları irdelenmiş ve öneriler sunulmuştur.Deneysel çalışmalarda kullanılan Marn Stok kömürlerinin kimyasal özellikleri şöyledir: %28,50 Nem, %45.50 Kül, %13,24 Uçucu Madde, %12,76 Sabit Karbon, Alt Isıl Değer 1.585 kcal/kg, Üst Isıl Değer 1.675 kcal/kg'dır. Bu özelliklerine göre Seyitömer Marn Stok kömürleri yumuşak linyit sınıfına girmektedir.Deneysel çalışmalarda Marn Stok kömürlerinin tüm elek fraksiyonları yapılmış ve bu fraksiyonların yüzdürme-batırma deneyleri yapılmıştır. Buradan elde edilen sonuçlardan zenginleştirme yöntemi seçilmiştir. 63+31,5 mm, 31,5+16 mm, 16+12,5 mm, 12,5+4 mm jig; 16+12,5 mm, 12,5+4 mm, 4+2 mm, 2+1 mm fraksiyonları ise sallantılı masada zenginleştirilerek optimal deney sonuçları araştırılmıştır.Anahtar Kelimeler: Jig, Kalori, Kül, Marn Stok, Sallantılı masa, Yüzdürme - Batırma | |
dc.description.abstract | This working, having been prepared, is collected under 8 main title. First part is introduction and second part contains definition, classifying, usage technology of coal. Coal?s present state is explained in third part. It is explained coal?s present state in Turkey in fourt part. It is given general informations about preparation techinques of coal in fifth part. In sixth part, it is explained Seyitömer lignites, coals and features. In seventh part, it is explained experimental workings. This workings? outcomes is examined and presented suggestions in final part.Marn Stock coals? chemical features that used in experimental workings, is in that way: 28,50 % Humidity, 45,50 % Ash, 13,24 % Volatile Material, 12,76 % Stable Carbon. The Lower Thermic Value is 1.585 kcal/kg. The Higher Thermic Value is 1,675 kcal/kg. According to this features, Seyitömer Marn Stock coals is in soft lignite category.Marn Stock coals? every sifter fractions were made and this fractions `flotation-immersion experiments were made. Enrichment method was chosen from this experiments? outcome. 63+31,5 mm, 31,5+16 mm, 16+12,5 mm, 12,5+4 mm jigs; 16+12,5 mm, 12,5+4 mm, 4+2 mm, 2+1 mm fractions were enriched on shaking tables and optimal experiment outcomes were searched.Keywords: Ash, Calorie, Flotation ? Immersion Jig, Marn Stock, Shaking Table | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Maden Mühendisliği ve Madencilik | tr_TR |
dc.subject | Mining Engineering and Mining | en_US |
dc.title | Seyitömer linyitleri Marn Stok kömürlerinin değerlendirilmesi | |
dc.title.alternative | Evaluation of Seyitomer lignites Marn Stock coals | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 306139 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 178728 | |
dc.description.pages | 138 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |