Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzkök, Ferah
dc.contributor.authorAkkuş, Ali Riza
dc.date.accessioned2021-05-07T09:14:01Z
dc.date.available2021-05-07T09:14:01Z
dc.date.submitted2002
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/608296
dc.description.abstractÖZET Modern çağda insanların hayat standardı görgü ve bilgileri arttıkça, yaşam biçimleri de değişmektedir. İnsanlar her ne şekilde ve nerede olursa olsun yiyecek ve içecek hizmetlerinin kaliteli olmasını istemektedirler. Yiyecek-içecek bölümünde önemli olan her bir müşterinin memnuniyetidir. Memnun olmuş bir müşterinin tekrar gelmesi ve işletmeyi başkalarına da tavsiye etme olasılığı yüksektir. Ağızdan ağıza reklam çok önemlidir. Yapılan bir araştırma bir restorana ilk kez giden müşterilerin %44'ünün bir tavsiye üzerine gittiklerini göstermiştir. Bu çalışma kapsamında yiyecek içecek bölümünde sunulan hizmetler ve yönetim fonksiyonları incelenmiştir. Yiyecek-içecek bölümünde hizmet kalitesi ve hizmet kalitesinin ölçülmesine yönelik uygulama yapılmıştır. Amaç işletmelerin bugünkü ve gelecekteki gelirlerini ve müşteri sayısını arttırmak, işletmede müşteri memnuniyetini sağlamak ve hizmet kalitesini yükseltmek olduğu için yapılan ve yapılabilecek faaliyetler araştırılmıştır.
dc.description.abstractABSTRACT In modern area the standart of living, experince and knowledge of the people improve, their styles of living also change, people however of wherever it is, ask for the quality of services of food and beverage. In food and beverage department, customers satisfaction is the most important thing. A satisfield customer tends to come to the some business and also recommend that business to the others. Mouth to mouth advertisement is very important. One of the research, revals that %44 of the customers, who come to a restaurant fist time were recommended for that restaurant. With this study the services and management functions in food and bevarege businesses were examined. In food and bevarage department the quality of services and measuring of service quality were analysed. As the aim is to increase the numbers of customers and the incomes of the businesses, current or probable activities for improving customers satisfaction and service quality ware examined.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleOtel işletmelerinde yiyecek-içecek hizmetleri kalitesinin ölçülmesi ve Çanakkale Akol Otel örneği
dc.title.alternativeMeasurement of service quality of food and bevarage services at hotel menagements and a case study in Çanakkale Akol Hotel
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmOccommodation enterprises
dc.subject.ytmAccomodations for travelers and tourists
dc.subject.ytmFood and beverage management
dc.subject.ytmService quality
dc.subject.ytmHotels
dc.subject.ytmFood and beverage services
dc.subject.ytmOccommodation enterprises
dc.identifier.yokid125350
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid122257
dc.description.pages133
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess