Show simple item record

dc.contributor.advisorYılmaz, Gül
dc.contributor.authorSezer, Bahadir
dc.date.accessioned2021-05-07T09:13:25Z
dc.date.available2021-05-07T09:13:25Z
dc.date.submitted2006
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/608081
dc.description.abstractiÖZETSon dönemlerde ülkeler, turizm talebinde oluşan değişiklikler nedeniyleturistik ürünlerini çeşitlendirme yoluna gitmektedirler. Turistik ürün çeşitlendirmepolitikalarından biri de şarap turizmidir.Bozcaada, şarap turizmi açısından son derece zengin potansiyele sahiptir.Yıllardır şarap üreten Ataol, Çamlıbağ ve Talay şarap fabrikalarına geçen yıl Corvusda katılmıştır. Genellikle kendi şarap evlerinde tadım yaparak satış hizmeti devermektedirler. Ayrıca pek çok noktada ve diğer şarap evlerinde Ada şaraplarıbulunmaktadır.Şarap turizminde, ziyaretçiler için bağları, şaraphaneleri, şarap festivalleriniziyaret ve hangi üzümden hangi şarabın meydana geldiğini ya da şarap bölgesininniteliklerini tecrübe etmek en önemli motivasyon faktörleridir. Aynı zamanda ?şarapturizmi? müşteri davranışlarının yanı sıra destinasyonların gelişmesi ve şarapla ilgili,çekiciliklerinin ve imajlarının pazarlanması için bir strateji, şaraphaneler içinürünlerini müşterilere doğrudan satış için bir pazarlama fırsatıdır.Bu çalışmada, turistik ürün çeşitlendirmesi kapsamında şarap turizmiincelenerek, Bozcaada'nın şarap turizmi potansiyeli belirlenmeye çalışılmış ve bupotansiyelin değerlendirmesine yönelik önerilerde bulunulmuştur.
dc.description.abstractiiABSTRACTIn recent years, because of the changes on the structure of the word tourismdemand, many contries have decided to apply the tourism pruduct diversificationpolicies. Wine tourism is the one of these policies.Bozcaada has a very important potential for the wine tourism. Besides Ataol,Çamlıbağ and Talay companies producing wine for years Corvus is the fourth onestarted with last year. Generally they taste in their products at the same place. Alsoat many diffrent points on the island you can purchase wines.In wine tourism, visitation to vineyards, wineries, wine festivals and wineshows for which grape wine tasting and/or experiencing the attributes, of a grapewine region are the prime motivating factors for visitors. Thus, ?wine toursim? is,simultaneously a form of consumer behavior, a strategy by which destinationsdevelop and market wine-related attractions and imagery, and a marketingopportunity for wineries to educate, and to sell their products, directly to consumers.In this study, wine tourism as a tourism as a tourism product diversificationpolicy, has introduced, the wine tourism potential of Bozcaada has defined and somesuggestions have made in order to make use of this potential lucratively.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.titleBir turizm ürünü olarak şarap kültürünün bozcaada turizmine etkileri
dc.title.alternativeThe effect of wine culture, as a tourism product, on bozcaada tourism
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid150054
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid187262
dc.description.pages150
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess