Soya fasulyesinden üreaz enziminin saflaştırılması ve kinetik özelliklerinin incelenmesi
dc.contributor.author | Temel, İsmail | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:11:42Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:11:42Z | |
dc.date.submitted | 1988 | |
dc.date.issued | 2021-03-17 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/607596 | |
dc.description.abstract | ÖZET Bu çalışmada üreaz enzimi soya fasulyesinden saflaştırılarak kinetik özellikleri incelenmiştir. Enzim saflaştırılmasında su ile ekstraksiyon, amonyum sülfat çöktürmesi, diyaliz, kalsiyum fosfat jeli, tekrar amonyum sülfat çöktürmesi ve diyaliz, kristallendirme teknikleri izlenmiştir. Saflaştırılmış enzimin aktivitesine pH, inkü basyon zamanı, enzim derişimi, sıcaklık ve substrat der isminin etkisi incelenmiştir. Enzim % 32 verimle 140 kez saflaştırılmış ve Km değeri 5,25 mM üre olarak tesbit edilmiştir. | |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyoloji | tr_TR |
dc.subject | Biology | en_US |
dc.title | Soya fasulyesinden üreaz enziminin saflaştırılması ve kinetik özelliklerinin incelenmesi | |
dc.type | doctoralThesis | |
dc.date.updated | 2021-03-17 | |
dc.contributor.department | Biyokimya Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Urease | |
dc.subject.ytm | Soybean | |
dc.identifier.yokid | 3208 | |
dc.publisher.institute | Tıp Fakültesi | |
dc.publisher.university | CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ | |
dc.type.sub | medicineThesis | |
dc.identifier.thesisid | 3208 | |
dc.description.pages | 52 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |