Show simple item record

dc.contributor.authorTemel, İsmail
dc.date.accessioned2021-05-07T09:11:42Z
dc.date.available2021-05-07T09:11:42Z
dc.date.submitted1988
dc.date.issued2021-03-17
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/607596
dc.description.abstractÖZET Bu çalışmada üreaz enzimi soya fasulyesinden saflaştırılarak kinetik özellikleri incelenmiştir. Enzim saflaştırılmasında su ile ekstraksiyon, amonyum sülfat çöktürmesi, diyaliz, kalsiyum fosfat jeli, tekrar amonyum sülfat çöktürmesi ve diyaliz, kristallendirme teknikleri izlenmiştir. Saflaştırılmış enzimin aktivitesine pH, inkü basyon zamanı, enzim derişimi, sıcaklık ve substrat der isminin etkisi incelenmiştir. Enzim % 32 verimle 140 kez saflaştırılmış ve Km değeri 5,25 mM üre olarak tesbit edilmiştir.
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleSoya fasulyesinden üreaz enziminin saflaştırılması ve kinetik özelliklerinin incelenmesi
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2021-03-17
dc.contributor.departmentBiyokimya Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmUrease
dc.subject.ytmSoybean
dc.identifier.yokid3208
dc.publisher.instituteTıp Fakültesi
dc.publisher.universityCUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
dc.type.submedicineThesis
dc.identifier.thesisid3208
dc.description.pages52
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess