Tokat yöresine uygun patlıcan ve biber çeşitlerinin saptanması
dc.contributor.advisor | Yazgan, Abdurrahman | |
dc.contributor.author | İşbeceren, Ahmet | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:05:00Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:05:00Z | |
dc.date.submitted | 1985 | |
dc.date.issued | 2021-03-17 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/605126 | |
dc.description.abstract | -34- QZEffi Tokat yöresine uygun patlxcan ve, biber çeşitlerinin sap tanması amacıyla yapılan bu çalışmada, kültürel bir tedbir olarak fideler, açılan karıkların sırtlarına dikilmiştir. Sulama, açılan karıklara suyun verilmesiyle yapılmıştır. Ancak denemeye alınan patlıcan çeşitleri Kemer, Fala ve Topan-374 kök boğaza yanıklığı (Phytophthora capsici Leonian) nedeni ile henüz çiçek tomurcuğu oluşturma döneminde sonuç almamadan kuru muşlardır. Denemeye alınan biber çeşitlerinde ise Tokat Yerlisi, Este- rel F ve Kandil, vegetasyon peryodu içerisinde çok az miktarda ku rumalar görülmekle birlikte, Tokat ortalamasına göre sırasıyla % 33.90, % 34.94 ve % 31.09 oranında verim artışı sağlanmıştır. Ancak çeşitler arasındaki fark, verim bakımından önemsiz çıkmıştır. | |
dc.description.abstract | -35- SUMMARY As a cultural precuation with the purpose of aaoertain eggplant and pepper varieties in Tokat regron, seedling had been planted on the top of flow and irregation had been made giving water into the flow. However, eggplant varieties taken experiment called Kemer, Pala and Topan-374 had dried means of root rot (Phytophthora capsioi Leonian) in the period of flowering bud and result hadn't been abtained. On the pepper varieties taken experiment called Tokat Yerlisi, Esterel JF and Kandil little drying had been seen; increase on the output had been % 33.90, % 34.94 and % 31.09 respectively acording to avarege of Tokat Regron. But diferences among the varieties had been found unimportant in the production. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Tokat yöresine uygun patlıcan ve biber çeşitlerinin saptanması | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2021-03-17 | |
dc.contributor.department | Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Eggplant | |
dc.subject.ytm | Tokat | |
dc.subject.ytm | Vegetables | |
dc.subject.ytm | Pepper | |
dc.identifier.yokid | 3177 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 3177 | |
dc.description.pages | 45 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |