Show simple item record

dc.contributor.advisorAkçay, Mehmet
dc.contributor.authorKocacik, Leman
dc.date.accessioned2021-05-07T09:04:58Z
dc.date.available2021-05-07T09:04:58Z
dc.date.submitted1986
dc.date.issued2021-03-17
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/605117
dc.description.abstractÖZET Bu çalışmada Sivas Merkez ilçe piyasasında en x.. yaygın olarak bulunan Ulaş D.U.Ç. sütünün Fe, Mn, Zn, Cr, Cu, eser elementleri, elektrotermal atomizasyonlu atomik absorpsiyon spektrofotomet resiyle ( ETA-AAS). incelenmiştir. Süt örnekleri 1985 yılı, Ekim, Kasım aylarında toplanmıştır. Analizler literatürde tanımlanan yöntem lere göre yapılmıştır. Yalnız Çinko, ayrıca seyreltilmiş sütün doğrudan injeksiyonu ile analiz edilmiştir. Bu yol la Zn analizinde başarı sağlanmıştır. Fe, Zn, Cu için bulunan değerler, bu alanda diğer ülkelerde yapılan araştırmaların bulguları ara lığındadır. Mn, ve Cr ise diğer ülkelerden daha yüksek değerlerde bulunmuştur. Cr deriş iminin yüksekliği jeo lojik koşullara; Mn derişiminin yüksekliği yine jeolojik ve yemleme koşullarına bağlanabilir. x Çalışmanın yapıldığı dönem için.
dc.description.abstractSUMMARY In this study the levels of trace elements Fe, Mn, Zn, Cr, Cu, in Ulaş State Development Farm milk which is x sold at Sivas central market, were determined using atomic absorption spectrophotometry (ETA-AAS). The milk samples have been taken in October and November in 1985. Analyses have been carried out in accor dance With the methods described in the literature. Zn levels were determined in diluated milk by means of direct injection method which proved to be a very successful method for the analysis of Zn. The Fe, Zn, Cu, levels were found to be similar to the levels determined in other countries. However Mn and Cr levels were found to be higher when compared with those of other countries. The high Cr level can be due to geological conditions whereas the high Mn level can both be due to geological conditions and the way of animal -feeding. x The period when this study was carried out.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleSivas merkezi ticari sütlerinin bazı eser elementler açısından incelenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-03-17
dc.contributor.departmentKimya Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmTrace elements
dc.subject.ytmMilk
dc.identifier.yokid3186
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityCUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid3186
dc.description.pages102
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess