Show simple item record

dc.contributor.advisorYalçın, İbrahim
dc.contributor.authorYildirim, Yusuf
dc.date.accessioned2021-05-07T09:04:23Z
dc.date.available2021-05-07T09:04:23Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604961
dc.description.abstract-27- ÖZET Bu çalışmada iki kışlık `buğday varyetesi (Triticura ssp. vulgare var. ertythroleucon Körn, T. aestivum L. ssp. Vulgare Vill. var. erythrospermum Körn) nin kök ve gövdelerinde mevsimsel olarak şeker ve nişasta değişimi incelenmiştir. Her iki varyetenin karbohidrat değişimlerinin sıcaklığa bağlı olarak değiştiği bulunmuştur. Düşük sıcaklıkta karbohidrat düzeyinin yüksek olduğu, hastaların ısınmasına bağlı olarak karbohidrat düzeyinin k kök ve gövdelerde azaldığı saptanmıştır. Hawk varyetesinde karbohidrat düzeyinin Gerek-79'a göre daha yüksek olduğu görülmüştür.
dc.description.abstract-28- SUMMARY İn this Study, seasonal sugar and Starch change in roots and Stems of winter wheat varietes (Triticum ssp. vulgare var. ertythroleucon Körn, T. aestivum L- ssp. vulgare Vill. var. erythrospermum) has been investigated. İn both varietes, carbohydrate Cevels due to temperature were changed. It has been observed that carbohydrate levels were higher at low temperatures, and with spring depends on high temperature were decreased in roots and Stems. Carbohydrate levels On Hawk variete have been found hig her than Gerek-79.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleSivas yöresinde tarla koşullarında yetiştirilen buğday ( Triticum vulgare ) çeşitlerinin büyüme ve karbonhidrat degişimlerinin araştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmPlant growth
dc.subject.ytmWheat
dc.subject.ytmCarbohydrates
dc.subject.ytmField crops
dc.identifier.yokid24564
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityCUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid24564
dc.description.pages32
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess