Tokat civarında yetiştirilen bazı buğday (Tritucum vulgare L. Syn: Triticum aestivum) melezlerinin tarla koşullarında değişimlerinin araştırılması
dc.contributor.advisor | Yalçın, İbrahim | |
dc.contributor.author | Güler, Seval | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:04:16Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:04:16Z | |
dc.date.submitted | 1993 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604910 | |
dc.description.abstract | -49- 6- Ö Z E T Bu çalışmada iki kışlık buğday varyetesi (`Triticum aestivum L.var. velutînum Schubl ve Triticum aestivum L. var graecum Koern ) nin kök ve gövdelerinde mevsimsel olarak şeker ve nişasta değişimi ile kök ve gövdedeki mevsimsel büyüme incelenmiştir. Her iki varyetede karbohidrat düzeylerinin mevsimsel olarak değiştiği saptanmıştır. Düşük sıcaklıkta karbohidrat düzeyinin yüksek olduğu havaların ısınmasına bağlı olarak karbohidrat düzeyinin kök ve gövdelerde azaldığı saptanmıştır. Buğdaylardan Bezost aya- 1 ' i n gövde uzaması Kırkpınar-79 varyetesinden daha fazladır. İki buğday varyetesi arasında kök uzunluğu bakımından büyük bir farklılık yoktur. Kırkpınar-79'un gövde uzamasına göre kök oluşumu ve kök uzaması fazladır. Bezostaya-1 varyetesinde karbohidrat düzeyi Kırkpınar-79 'a göre daha yüksek düzeyde olduğu görülmüştür. | |
dc.description.abstract | -50- 6- SUMMARY fn this study, as seasonal variation of sugar and starch with seasonal growing in the roots and stems of two wintery wheat varietes ( Triticum aestivum L.var. velutinum Schubl and Triticum aestivum L.var. graecum Koern) have been investigated. It has been observed that the carbohydrate levels of these two varietes are being changed upon the season. It has been established also that the level of carbohydrate is high at the low heat and the level of carbohydrate in the roots and stems is coming less depend on warm heat. Lenghtining of the root of this Bezostaya-1 wheat variete there is no a great differencies beetween root length these two wheat varietes. But number and growing of the root is more than stem. It has been obsorved that carbohydrate level in Bezostaya-1 are higher than Ki rkpmar-79. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Tokat civarında yetiştirilen bazı buğday (Tritucum vulgare L. Syn: Triticum aestivum) melezlerinin tarla koşullarında değişimlerinin araştırılması | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Tokat | |
dc.subject.ytm | Wheat | |
dc.subject.ytm | Field crops | |
dc.identifier.yokid | 28213 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 28213 | |
dc.description.pages | 56 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |