Show simple item record

dc.contributor.advisorMeriçli Yapıcı, Binnur
dc.contributor.authorYüksek, Yavuz
dc.date.accessioned2021-05-07T09:04:03Z
dc.date.available2021-05-07T09:04:03Z
dc.date.submitted2003
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604800
dc.description.abstractöz Bu tezde Çanakkale İli sınırları içinde yer alan Sarıçay Akarsuyu'nun bazı mikrobiyolojik özellikleri incelenmiştir. Bu amaçla Sançay'da beş farklı istasyon belirlenmiş ve Ocak 2003 - Aralık 2003 döneminde 12 ay boyunca her ay yüzey örneklemesi yöntemiyle bu istasyonlardan su örnekleri alınmıştır. Söz konusu su örneklerinde toplam canlı bakteri, toplam koliform ve fekal koliform sayımı, E.coli Tip - I ve E. coli Tip - II tanımlamaları yapılmış ve BOİ5 değerleri saptanmıştır. Ayrıca her örnek alma işlemi sırasında anlık olarak suyun, sıcaklığı, pH'sı, iletkenliği ve çözünmüş oksijen değerleri ölçülmüştür. Örneklemelerin yapıldığı istasyonlar Bakteriyolojik, BOİ5, Çözünmüş Oksijen sonuçları dikkate alınarak değerlendirildiğinde, en kirli istasyon 1. istasyon (Cuma Pazarı Mevkii) olarak belirlenmiştir. En az kirlilik ise 5. istasyonda (Atikhisar Barajı Çıkışı Mevkii) tespit edilmiştir. Diğer yandan bu istasyonların dışındaki 2. (Sanayi Mevkii) ve 3. (Yeni Köprü) istasyonların kirli, 4. istasyonun (Kurşunlu-Dörtyol Mevkii) ise bu iki istasyona göre daha az kirli olduğu tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler : Sarıçay Akarsuyu, toplam canlı bakteri, toplam koliform, BOİ5 fekal koliform, fizikokimyasal parametreler.
dc.description.abstractABSTRACT In this thesis some of the microbiological caracteristcs of Sarıçay stream, which the borders of Çanakkale province have been examined. For this reason, five different stations on Sarıçay stream have been designated. Water samples have been taken from these points within the January 2003-December 2003 period for twelve month by the method of surface sampling. In these samples, total viable count, total coliform and fecal coliform the definition of E. coli Type-I and E. coli Type-II have been made, BOD5 values have been determined. Besides,in the course of each sampling, at the moment temperature, pH, conductivity and dissolved oxygen values of water have been measured.. When these stations, in which sampling has been made, are evaluated according to the results of bacteriological, BOD5 and dissolved oxygen, the 1st satation (Cuma Pazarı Location) has been determined as the dirtiest one. The least dirtiness has been determined at the 5th station (Atikhisar Location). On the other hand it has been determined that the 2nd (Sanayi Location) and 3rd (Yeni Köprü Location) stations are dirty, the 4th (Kurşunlu-Dörtyol Location) sation is less dirtier then the 2nd and 3rd ones. Key Words : Sarıçay stream, total viable count, total coliform, fecal coliform, BOD5, physicochemical parameters. IIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleÇanakkale ilindeki Sarıçay`ın mikrobiyolojik olarak incelenmesi
dc.title.alternativeMicrobiological examination of Sarıçay stream in the province of Çanakkale
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.identifier.yokid144452
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid139077
dc.description.pages60
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess