Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzen, Özcan
dc.contributor.authorBilen, Soner
dc.date.accessioned2021-05-07T09:03:55Z
dc.date.available2021-05-07T09:03:55Z
dc.date.submitted2004
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604728
dc.description.abstractBu çalışmada, Japon baliğinin (Carassius auratus Linnaeus, 1758), farklı protein kaynaklan ile hazırlanmış diyetlerle beslenerek, yem tüketimi, yem değerlendirmesi ve büyüme performansı üzerine etkilerini araştırmak amacıyla sekiz hafta süren bir besleme çalışması yürütülmüştür. Besleme çalışması, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi akvaryum ünitesinde gerçekleştirilmiştir. Denemenin başlangıcında 81 adet Japon Balığı 9 adet akvaryuma eşit miktarda ve her bir akvaryumdaki balık ağırlıklarının ortalamaları benzer olacak şekilde (4,78 - 4,85 g arasında) dağıtılmıştır. Çalışmanın sonunda her akvaryumdan 3` er adet balık (Toplam 27 adet) et kompozisyonu analizleri için öldürülmüştür. Balıkların ve deney yemlerinin kimyasal kompozisyonu (kuru madde, protein, yağ ve kül) laboratuarda belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Akvaryum, Japon balığı, Carassius auratus, yem tüketimi, büyüme performansı, protein kaynağı,
dc.description.abstractIn this eight-week diet study, growth, consumption rate, and feed conversion rate were investigated in Goldfish {Carassius auratus Linnaeus, 1758) fed with three different diets each prepared with different protein sources. This study was conducted at the Çanakkale Onsekiz Mart University Fisheries Faculty aquarium unit where 81 Goldfish were placed into 9 aquariums with equal number of fish. Also, in each aquarium the mean weight of Goldfish were similar (ranging from 4,78 to 4,85 g). At the end of the study three fish (total of 27) from each aquarium were sacrificed for flesh composition anaylses. Chemical composition (dry matter, protein, lipid and ash) were determined for fish from each experimental unit and for the three diet types. Keywords: Aquarium, goldfish, Carassius auratus, food consumption, growth performance, protein contenten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleFarklı protein kaynaklarının Japon balıklarının yem tüketimi ve büyüme performansı üzerine etkileri
dc.title.alternativeEffects of different protein sources on food comsumption and growth performance of gold fish
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmCarassius auratus
dc.subject.ytmGoldfish
dc.subject.ytmFeed consumption
dc.subject.ytmGrowth performance
dc.subject.ytmProtein sources
dc.identifier.yokid167064
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid150703
dc.description.pages42
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess