Show simple item record

dc.contributor.advisorAkpınar, Mehmet Ali
dc.contributor.authorZengin, Hatayi
dc.date.accessioned2021-05-07T09:03:53Z
dc.date.available2021-05-07T09:03:53Z
dc.date.submitted1996
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604705
dc.description.abstractBu çalışmada, Şuğul (Gürün-Sivas) Kayapınar Alabalık Üretim tesisi havuzlarında aç bırakılan ve farklı iki yemle beslenen gökkuşağıalası Salmo gairdnerii' lerin karaciğer ve kas dokusu total lipid ve total yağ asit miktarlarındaki değişim araştırılmıştır.Aç bıraklan eşeysel olgunluğa erişmemiş Salmo gairdnerii, dişi ve erkeklerinin karaciğer ve kas dokusu total lipid ve total yağ asit miktarlarında 7. günden itibaren azalma olduğu, 28. günde azalmanın yüksek seviyeye ulaştığı saptanmıştır.Beslenmede kullanılan ticari ve hazırlanan yemlerin besinsel yönden farklı olmadığı elde edilen verilerle belirlenmiştir. Balıkları düzenli beslemenin, karaciğer ve kas dokusunda total lipid ve total yağ asidi miktarında kontrol grubuna göre önemli artışı meydana getirdiği sonucuna varılmıştır.
dc.description.abstractIn this study, variation in the amount of total lipid and total fatty acid in liver and muscle tissues of rainbow trout, Salmo gairdnerii starved and fed with two different foods in ponds of Şuğul (Gürün, Sivas) Kayapınar trout production farm was investigated.A decrease was determined in the amount of total lipid and total fatty acid in liver and muscle tissues of starved and juvenile (immature) males and females of S. gairdnerii from 7th day and this reduction reached to maximum level at the 28th day.There was no difference found between commercial and prepared food in the standpoint of nutrition according to the data. It has been concluded that regular feeding of fish resulted in considerable increase in total lipid and total fatty acid contents of liver and muscle tissues in comparison to control group.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleBeslenen ve aç bırakılan salmo gaırdnerıı r. (osteıchthyes: salmonıdae)nin karaciğer ve kas dokusu total lipid ve total yağ asidi içeriğinin araştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10108319
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityCUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid420904
dc.description.pages63
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess