Beslenen ve aç bırakılan salmo gaırdnerıı r. (osteıchthyes: salmonıdae)nin karaciğer ve kas dokusu total lipid ve total yağ asidi içeriğinin araştırılması
dc.contributor.advisor | Akpınar, Mehmet Ali | |
dc.contributor.author | Zengin, Hatayi | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:03:53Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:03:53Z | |
dc.date.submitted | 1996 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604705 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, Şuğul (Gürün-Sivas) Kayapınar Alabalık Üretim tesisi havuzlarında aç bırakılan ve farklı iki yemle beslenen gökkuşağıalası Salmo gairdnerii' lerin karaciğer ve kas dokusu total lipid ve total yağ asit miktarlarındaki değişim araştırılmıştır.Aç bıraklan eşeysel olgunluğa erişmemiş Salmo gairdnerii, dişi ve erkeklerinin karaciğer ve kas dokusu total lipid ve total yağ asit miktarlarında 7. günden itibaren azalma olduğu, 28. günde azalmanın yüksek seviyeye ulaştığı saptanmıştır.Beslenmede kullanılan ticari ve hazırlanan yemlerin besinsel yönden farklı olmadığı elde edilen verilerle belirlenmiştir. Balıkları düzenli beslemenin, karaciğer ve kas dokusunda total lipid ve total yağ asidi miktarında kontrol grubuna göre önemli artışı meydana getirdiği sonucuna varılmıştır. | |
dc.description.abstract | In this study, variation in the amount of total lipid and total fatty acid in liver and muscle tissues of rainbow trout, Salmo gairdnerii starved and fed with two different foods in ponds of Şuğul (Gürün, Sivas) Kayapınar trout production farm was investigated.A decrease was determined in the amount of total lipid and total fatty acid in liver and muscle tissues of starved and juvenile (immature) males and females of S. gairdnerii from 7th day and this reduction reached to maximum level at the 28th day.There was no difference found between commercial and prepared food in the standpoint of nutrition according to the data. It has been concluded that regular feeding of fish resulted in considerable increase in total lipid and total fatty acid contents of liver and muscle tissues in comparison to control group. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyoloji | tr_TR |
dc.subject | Biology | en_US |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Beslenen ve aç bırakılan salmo gaırdnerıı r. (osteıchthyes: salmonıdae)nin karaciğer ve kas dokusu total lipid ve total yağ asidi içeriğinin araştırılması | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Biyoloji Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10108319 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 420904 | |
dc.description.pages | 63 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |