Show simple item record

dc.contributor.advisorÇelik, Kemal
dc.contributor.authorErsoy, İsmail Erbil
dc.date.accessioned2021-05-07T09:03:43Z
dc.date.available2021-05-07T09:03:43Z
dc.date.submitted2005
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604620
dc.description.abstractöz Mera Koşullarında Beslenen Amerikan Bronz Hindi Palazlarında Probiyotik Kullanımının Bazı Organlar ve Performans Üzerine Etkisi Bu araştırmada, Çanakkale Önsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yahya Çavuş Araştırma ve Uygulama biriminde hindi palazı yemlerine probiyotik eklenerek, canlı ağırlık, karkas ağırlığı, karaciğer, kalp, dalak, incebağırsak, kalınbağırsak (dolu- boş) ağırlıkları ve ince-kalınbağırsak uzunlukları incelenmiştir. Deneme sonunda 40 hayvan kesilmiş ve bulgular Saccharomyces çerevisine (SC) uygulamanın araştırmada üzerinde durulan özellikler üzerine etkisinin istatistiki olarak önemsiz olduğunu göstermiştir (P>0.05). Cinsiyetin sözkonusu özelliklere (kalınbağırsak uzunluğu hariç) etkisi ise istatistik olarak önemli bulunmuştur (PO.001). Araştırma bulguları, mera dönüşü % 0.15 düzeyinde SC içeren yemlerle beslenip haftada iki kez ayran verilen hayvanların değişik organlarının ağırlık ve uzunlukları açısından istatistiki bir fark olmadığım göstermiştir. Araştırmada erkek ve dişi hindilerin 11-24. haftalar arasındaki canlı ağırlık kazancı varyans analiz sonuçlarına göre; grup X hafta (P= 0,0239) ve cinsiyet X hafta (P= 0,00) interaksyonlarının istatistiki olarak önemli olduğu saptanmıştır. Anahtar Sözcükler: Probiyotik, Hindi, Organ, Mera,
dc.description.abstractABSTRACT Effect of Probiotic Use on Various Organs and Performance of American Bronze Turkeys Grazing Pasture In this study, the effect of probiotic provision to the diets of turkey chicks raised in Yahya Çavuş Research and Training Unit of Çankkale Onsekiz Mart University on live weight, carcass weight, liver, heart, spleen, small and large intestine weights (emty- stuffed) and length of small and large intestines was investigated. At the end of the study, 40 turkeys were slaughtered and the effect of probiotic (Saccharomyces cerevisiae; SC ) on some organs and performance of turkeys was not significant (P>0.05). sex was found to have a significant effect on the traits examined except for large intestine length (PO.001). The results of the study showed no significant effect of the supplementation of 0.15% SC included in the feed of turkeys daily and of the diluted-yoghurt twice a week following pasture grazing. According to the variance analysis of live weight gains of male and female turkeys between 11-24. weeks, it was found that the interactions between grup X week (P=0.0239) and sex X week (P= 0.00) were statistically significant. Key Words: Probiotic, Turkey, Organs, Grazing IIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZoolojitr_TR
dc.subjectZoologyen_US
dc.titleMera koşullarında beslenen Amerikan bronz hindi palazlarında probiyotik kullanımının bazı organlar ve performans üzerine etkisi
dc.title.alternativeEffect of probiotic use on various organs and performance of American bronze turkeys grazing pasture
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid193183
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid170504
dc.description.pages49
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess