Show simple item record

dc.contributor.advisorGökkuş, Ahmet
dc.contributor.authorSaygi Erdoğdu, Çiğdem
dc.date.accessioned2021-05-07T09:03:37Z
dc.date.available2021-05-07T09:03:37Z
dc.date.submitted2005
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604572
dc.description.abstractöz Çanakkale ekolojik şartlarında 2002-2003 yetiştirme döneminde yürütülen bu çalışmada, Anadolu üçgülü 3 farklı sıra aralığı ile serpme ekim ve 4 ayrı tohumluk miktarında bölünmüş parseller deneme desenine göre 4 tekerrürlü olarak ekilmiş ve bu iki faktörün bazı verim ve verim öğelerine etkileri incelenmiştir. Denemeden elde edilen sonuçlara göre, kuru ot verimi üzerine sıra aralıkları ve tohumluk miktarlarının, yeşil ot verimi üzerine tohumluk miktarlarının, kuru ot oranı ve yabancı ot oram üzerine de sıra aralıklarının etkisi önemli bulunmuştur. En fazla yeşil ot ve kuru ot verimi 2 kg/da tohumluk miktarı ve 20 cm sıra aralığı ile ekimde elde edilmiştir. Sonuç olarak, Çanakkale şartlarında Anadolu üçgülü yetiştiriciliği için en uygun sıra aralığı 20 cm ve en uygun tohumluk miktarı 2 kg/da olarak belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Anadolu üçgülü, sıra aralığı, tohumluk miktarı, yeşil ot verimi, kuru ot verimi, verim öğeleri.
dc.description.abstractABSTRACT In this research conducted in ecological condition of Çanakkale in 2002-2003, Persian clover was sown at 3 different row spacing with broadcasting and seeding rates following split plot experimental design with four replications in order to investigate the effects of the treatments on yield and some yield parameters. According to the results, row spacing and seeding rate had significant effects on hay yield whereas only seeding rate significantly affected green forage yield. In addition, the effect of row spacing on hay ratio was also found to be significant. The highest green forage and hay yield was obtained from 20 kg/ha seeding rate and 20 cm row spacing. As a result, for cultivation of Persian clover in Çanakkale conditions, the best row spacing and seeding rate was 20 cm and 20 kg/ha, respectively. Key words: Persian clover, row spacing, seeding rate, green forage yield, hay yield, yield components. 11en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleAnadolu üçgülünde ekim şekli ve tohumluk miktarının ot ve tohum verimine etkileri
dc.title.alternativeThe effects of planting methods and seeding rate on hay and seed yields in Anatolian clover
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid193274
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid170515
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess