Show simple item record

dc.contributor.advisorŞener, Sabri
dc.contributor.authorAltinbaş, Engin
dc.date.accessioned2021-05-07T09:03:08Z
dc.date.available2021-05-07T09:03:08Z
dc.date.submitted2007
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604306
dc.description.abstractÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dardanos AraştırmaUygulama alanında 2005 yılında yürütülen bu çalışmada Kapija biber çeşidinde 3farklı azot düzeyi hem damla sulamayla (fertigasyom) hemde geleneksel yöntemleuygulanarak meyve verimi ve bazı kalite parametrelerine etkileri araştırılmıştır.Araştırma üç tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Her bir deneme konusuna aynıdüzeyde sulama suyu uygulanmıştır.Araştırmada Class A panından olan buharlaşma değerinin K=1,00 katsayısı ileçarpılarak bulunan değer sulama suyu olarak uygulanmıştır.Deneme yılında en yüksek verim 4747 kg/da ile 30 kg/da azot uygulamasıyapılan fertigasyon konusundan (FN30), en düşük verim ise 2752 kg/da ile 10 kg/daazot uygulaması yapılan geleneksel konusundan (GN10) elde edilmiştir. Her ikikonuya da 838 mm sulama suyu verilmiştir. Fertigasyon uygulamalarında gelenekselyönteme göre daha yüksek verim elde edildiği görülmüştür.Deneme sonucunda elde edilen meyvelerde yapılan kalite parametrelerineilişkin sonuçların varyans analizinde, artan azot düzeyinin verim ve kaliteparametreleri üzerinde etkili olduğu saptanmıştır.Anahtar Kelimeler : Damla sulama, biber, verim, fertigasyon, kalite.
dc.description.abstractThe research was carried out to determine the effects of 3 different Nıtrojenlevels both of irrigation water and traditional tecniques applied on fruit yield andsome quality parameters of Kapija pepper cultivar in Çanakkale Onsekiz MartUniversity Faculty of Agriculture Dardanos Research and Aplication areas in 2005.The research was carried out three repetitions and each plots were apliedsame irrigation water.According the data obtained, nitrogen levels effected the fruit yield andhıghest yield obtained from FN30 plots (4747 kg/da) and lowest yield obtained fromGN10 plots (2752 kg/da). At the end of the reseach, fertigations applications obtainedhighest yield than traditional tecniques.Also according the data obtainedfrom the statistical analyzes, differentnitrogen levels applied on the plots affected the quality parameters fruit yields.Key words: Drip irrigation, pepper, yield, fertigation, quality.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDama sulama yöntemi ile sulanan biberde (Capsicum annuum L.) fertigasyon uygulamasının verim ve kaliteye etkileri
dc.title.alternativeThe effects of irrigation applications on the yield and quality of the pepper irrigated by drip irrigation
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid9013506
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid177827
dc.description.pages66
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess