Show simple item record

dc.contributor.advisorBulut, Musa
dc.contributor.authorKuşku, Halit
dc.date.accessioned2021-05-07T09:03:00Z
dc.date.available2021-05-07T09:03:00Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604228
dc.description.abstractBu çalışmada, Çanakkale Boğazına bağlı Kilya Koyunda ticari açıdan önemli mırmır (Lithognathus mormyrus L., 1758) balığının büyüme performansları araştırılmıştır. Çalışma kefes ortamında yapılmış olup, balıklar farklı protein ve yağ içeriğine sahip yemler ile beslenmiştir. 8 hafta süren araştırma sonucunda 50/15 yemiyle beslenen balıkların diğer guruplara oranla daha fazla büyüdükleri tespit edilmiştir. Yemdeki yağ oranının düşmesi ve protein oranının artması balıklarda daha fazla bir büyüme performansı göstermiştir. Düşük protein ve yüksek yağ ile beslenen balıkların gelişimi ise yavaş olmuştur.
dc.description.abstractIn the present study, growth parameters of sriped seabream (Lithognathus mormyrus L., 1758), having an economic value, have been investigated in Kilya Koy, Çanakkale. The study was conducted in sea cages and fish were fed with diets containing different levels of protein and lipid. At the end of the trial carried out for a period of 8 weeks, best growth was obtained in the group fed diet 50/15. Growth performance of fish improved as dietary lipid levels decreased and protein increased. Accordingly, a lower growth rate was recorded in fish fed diets containing low protein and high lipid. Sriped seabream is a new candidate for the aquaculture industry, hence further studies dealing with different diet formulations are encouraged towards a better growth performance.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleFarklı protein ve yağ oranına sahip yemlerin mırmır (Lithognathus mormyrus L., 1758) balığının büyümesi üzerine etkisi
dc.title.alternativeEffects of different dietary protein and lipid levels on growth performance 0f striped seabream (Lithognathus mormyrus L., 1758)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid308659
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid238498
dc.description.pages23
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess