Farklı protein ve yağ oranına sahip yemlerin mırmır (Lithognathus mormyrus L., 1758) balığının büyümesi üzerine etkisi
dc.contributor.advisor | Bulut, Musa | |
dc.contributor.author | Kuşku, Halit | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:03:00Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:03:00Z | |
dc.date.submitted | 2008 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604228 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, Çanakkale Boğazına bağlı Kilya Koyunda ticari açıdan önemli mırmır (Lithognathus mormyrus L., 1758) balığının büyüme performansları araştırılmıştır. Çalışma kefes ortamında yapılmış olup, balıklar farklı protein ve yağ içeriğine sahip yemler ile beslenmiştir. 8 hafta süren araştırma sonucunda 50/15 yemiyle beslenen balıkların diğer guruplara oranla daha fazla büyüdükleri tespit edilmiştir. Yemdeki yağ oranının düşmesi ve protein oranının artması balıklarda daha fazla bir büyüme performansı göstermiştir. Düşük protein ve yüksek yağ ile beslenen balıkların gelişimi ise yavaş olmuştur. | |
dc.description.abstract | In the present study, growth parameters of sriped seabream (Lithognathus mormyrus L., 1758), having an economic value, have been investigated in Kilya Koy, Çanakkale. The study was conducted in sea cages and fish were fed with diets containing different levels of protein and lipid. At the end of the trial carried out for a period of 8 weeks, best growth was obtained in the group fed diet 50/15. Growth performance of fish improved as dietary lipid levels decreased and protein increased. Accordingly, a lower growth rate was recorded in fish fed diets containing low protein and high lipid. Sriped seabream is a new candidate for the aquaculture industry, hence further studies dealing with different diet formulations are encouraged towards a better growth performance. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Farklı protein ve yağ oranına sahip yemlerin mırmır (Lithognathus mormyrus L., 1758) balığının büyümesi üzerine etkisi | |
dc.title.alternative | Effects of different dietary protein and lipid levels on growth performance 0f striped seabream (Lithognathus mormyrus L., 1758) | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 308659 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 238498 | |
dc.description.pages | 23 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |