Show simple item record

dc.contributor.advisorBulut, Musa
dc.contributor.authorTan, Serap
dc.date.accessioned2021-05-07T09:02:32Z
dc.date.available2021-05-07T09:02:32Z
dc.date.submitted2010
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/603969
dc.description.abstractBu çalışmada, Türkiye'de Marmara Bölgesi'nde bulunan bir işletmeden kültür levrek balıklarının yumurta ve larvaları alınarak yumurta va larvaların yağ asidi kompozizyonları incelenmiştir. Levrek (D. labrax) balıkları döllenmiş yumurtalarının ve larvalarının biyokimyasal kompozisyonunu, % nem, kül, yağ ve yağ asitleri analizleri yapılarak belirlenmiştir. Çalışmada beş farklı döneme ait örnek alınmıştır. Kaliteyi önemli derecede etkileyen yağ asitleri içeriklerine bakıldığında MUFA yağ asidi oranlarında ciddi bir değişme olmamıştır. EPA yağ asidi oranlarında düşme görülürken, DHA yağ asitleri oranında yükselme görülmüştür. AA(Araşidonik asit) oranında giderek artış gözlenmiştir. n-3 (ÇDYA) yağ asidi etkisine bakıldığında mikro partikül yeme geçişe kadar geçen sürede artarken yem alımından sonraki sürede düşüş gözlenmiştir. Sonuçlar levrek yumurta ve larvalarında AA, DHA, MUFA, DHA ve DHA/EPA miktarlarının büyüme ve gelişme için yeterli olduğunu göstermiştir.
dc.description.abstractIn this study, a business located in the Marmara region in Turkey from the culture of fish eggs and larvae of sea bass larvae va basis of egg fatty acid compositions were examined. Sea bass (D. labrax) larvae of fish and biochemical composition of fertilized eggs,% moisture, ash, fat and fatty acid analysis was performed, was determined. Study period, five different samples were taken. Significantly affecting the quality of fatty acid content of fatty acids MUFA Looking at the rate of change has not been a serious. Fatty acid ratio decreased in the EPA, while DHA was seen rising at the rate of fatty acids. AA (arachidonic acid) ratio is gradually increased. n-3 (ÇDYA) fatty acids affect the transition to look at the period when eating micro-particles increased feed intake was decreased after the period. Results eggs and larvae of sea bass AA, DHA, MUFA, DHA and DHA / EPA amounts sufficient for their growth and development has shown.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleLevrek yumurta ve larvalarında yağ asidi kompozisyonunun değişimi
dc.title.alternativeSea bass egg and larvae changes in the fatty acid composition
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmSea bass
dc.identifier.yokid361697
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid259362
dc.description.pages53
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess