dc.contributor.advisor | Büyükateş, Yeşim | |
dc.contributor.author | Palta, Zübeyde Hande | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:02:31Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:02:31Z | |
dc.date.submitted | 2010 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/603957 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma Ocak 2008 ? Aralık 2008 ayları arasında İzmir ilinin Çeşme ilçesinde Gerence ve Sığacık Körfez' lerinde belirlenen 7 istasyonda aylık olarak yapılmıştır. Çalışmada sucul ekosisteminde tuzluluk, sıcaklık, pH, çözünmüş oksijen (ÇO), askıda katı madde ve besin tuzları gibi fiziko-kimyasal su kalitesi parametrelerinin, klorofil-a gibi biyolojik parametrelerin zooplankton dinamiği üzerine etkisi araştırılmıştır. Örnekleme istasyonlarında yapılan ölçümlere göre Gerence Körfezi'ndeki sıcaklık, tuzluluk, ÇO, pH, NO3+NO2-N, NH4-N, TN, PO4-P, TP konsantrasyonları sırasıyla, 13,31 ? 25,08°C, ? 38,48 ? 39,91, 5,30 ? 8,03, pH 8,00 ? 8,31, 0,003 ? 1,160 µM, 0,153- 3,955 µM, 0,981 ? 12,946 µM, 0,020 ? 1,699, 0,049 ? 13,835 µM arasında ve Sığacık Körfezi'ndeki sıcaklık, tuzluluk, ÇO, pH, NO3+NO2-N, NH4-N, TN, PO4-P, TP konsantrasyonları sırasıyla, 15,07 ? 23,10°C, ? 35,56 ? 39,73, 4,51 ? 7,95 mg.l-1, 8,00 ? 8,29, 0,006 ? 2,016 µM, 0,160- 5,760 µM, 0,928 ? 9,698 µM, 0,021 ? 2,120, 0,070 ? 11,605 µM arasında değişim göstermiştir. Zooplankton grupları incelendiğinde Copepoda, Cladocera, Appendicularia, Chaetognatha, Gastrapoda, Bivalvia, Polychaeta, Echinodermata, Siphonophora ve Thaliacea grupları tespit edilmiştir. Türlerin istasyonlara göre dağılımına bakıldığında P1 istasyonunda 35, PR istasyonunda 33, PK1 istasyonunda 28, PK2 istasyonunda 22, O1 istasyonunda 25, OR istasyonunda 26 ve OK istasyonunda 19 tür tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Gerence Körfezi, Sığacık Körfezi, fiziko-kimyasal parametreler, zooplankton grupları | |
dc.description.abstract | This study was conducted in seven stations selected from Sıgacık Bay and Gerence Bay (Çeşme, İzmir) between January 2008 and December 2008. Sampling was made on a monthly basis. In this study, the effects of physico-chemical water quality parameters such as salinity, temperature, pH, dissolved oxygen (DO), suspended solids and nutrients as well as biological parameters such as chlorophyll-a on the zooplankton dynamics were investigated. According to the measurements conducted in the sampling stations Gerence Bay, temperature, salinity, DO, pH, NO3 + NO2-N, NH4-N, TN, PO4-P and TP varied between 13,31 ? 25,08°C, ? 38,48 ? 39,91, 5,30 ? 8,03, pH 8,00 ? 8,31, 0,003 ? 1,160 µM, 0,153- 3,955 µM, 0,981 ? 12,946 µM, 0,020 ? 1,699, 0,049 ? 13,835 µM and Sıgacık Bay, temperature, salinity, DO, pH, NO3 + NO2-N, NH4-N, TN, PO4-P and TP varied between 15,07 ? 23,10°C, ? 35,56 ? 39,73, 4,51 ? 7,95 mg.l-1, 8,00 ? 8,29, 0,006 ? 2,016 µM, 0,160- 5,760 µM, 0,928 ? 9,698 µM, 0,021 ? 2,120, 0,070 ? 11,605 µM respectively. The zooplankton groups identified in this studey were as follows, Copepoda, Cladocera, Appendicularia, Chaetognatha, Gastrapoda, Bivalvia, Polychaeta, Echinodermata, Thaliacea and Siphonophorae. Considering the number of species according to the stations, 35 species from P1, 33 species from PR, 28 species from PK1, 22 species from PK2, 25 species from O1, 26 species from OR and 19 species from OK have been identified.Key Words: Gerence Bay, Sıgacık Bay, physico-chemical parameters, zooplankton groups | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Gerence ve Sığacık Körfezi`nde (Ege denizi) iki ağ kafes işletmesinde çevresel parametrelerin zooplankton dinamiğine etkisi | |
dc.title.alternative | Effects of environmental parameters on zooplankton dynamics at two cage farms in Gerence and Sigacik bays (Aegean sea) | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 364046 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 259355 | |
dc.description.pages | 116 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |