Kitosan/montmorillonite nanokompozitlerinin hazırlanması ve karakterizasyonu
dc.contributor.advisor | Caner, Cengiz | |
dc.contributor.author | Kasirga, Yasemin | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:01:49Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:01:49Z | |
dc.date.submitted | 2011 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/603586 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın asıl amacı, kil içeren biyobozunur nanokompozit polimer üretmektir. Çalışmanın konusu, kitosan/kil nanokompozit polimerleri hazırlayarak bu nanokompozit polimerlerin araştırılmasıdır. Farklı oranlarda montmorillonit MMTK10 nano boyutlu kil içeren kitosan filmlerin üretilmesidir. Montmorillonit (MMTK10) inorganik dolgu maddesi farklı oranlarda (%0.5, %1, %2.5, %5) kullanılarak biyobozunur kitosan kompozit malzeme üretildi. Hazırlanan kompozit filmler, diferansiyel taramalı kalorimetre (DSC), termogravimetrik analizler (TGA), X-ışını kırınımı analizleri gibi teknikler kullanılarak çalışılarak gaz geçirgenlikleri (su buharı, oksijen), optik, mekaniksel ve termal özellikleri, taramalı elektron mikroskop (SEM) çalışmaları ile karakterize edildi. | |
dc.description.abstract | The main aim of this project is to produce biodegradable polymer containing clay nanocomposites. The objective of this study is to prepare chitosan/clay nanocomposites, and then to investigate mechanical, barrier and thermal properties of the nanocomposites. Chitosan nanocomposites materials are produced by mixing various percentage of nanoclays (Montmorillonite-K10; 0.5, %1, %2.5, %5) as filler. The material is studied by the conventional techniques such as differential scanning calorimetry (DSC), thermogravimetric analysis (TGA), X-ray diffraction analysis (XRD), and the other classical techniques cited in the literature. The nanocomposites are characterized using barrier (oxygen and water permeability), mechanical properties, thermal behaviors and microscopic (SEM), transmission electron microscopy (TEM) and compared each others. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Kitosan/montmorillonite nanokompozitlerinin hazırlanması ve karakterizasyonu | |
dc.title.alternative | Preparation of chitosan/montmorillonite nanocomposites and characterization | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 411776 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 292617 | |
dc.description.pages | 85 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |