Show simple item record

dc.contributor.advisorÖztürk, Ömer Faruk
dc.contributor.authorİskenderkaptanoğlu, Damla
dc.date.accessioned2021-05-07T08:58:52Z
dc.date.available2021-05-07T08:58:52Z
dc.date.submitted2017
dc.date.issued2020-09-14
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/601622
dc.description.abstractYapılan işin niteliğine bağlı olarak her işyeri sağlık ve güvenlik açısından pek çok tehlikeyi bünyesinde barındırmaktadır. Teknoloji geliştikçe çalışanların karşılaştığı yeni tehlike kaynakları ve bu kaynaklardan doğacak yeni riskler bulunmaktadır. Bu da iş kazalarının ve dolasıyla da hem maddi hem de manevi kayıpların sayısını arttırmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında yapılan çalışmaların ve verilen eğitimlerin amacı, sağlık ve güvenlik tehlikelerinden ve bunların yarattığı risklerden arındırılmış çalışma ortamlarının sağlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki tehlikelerin yol açtığı kazaların %98'i alınacak tedbirlerle önlenebilir niteliktedir.Bu çalışmada Çanakkale ili Eceabat ilçesinde bulunan bir gıda üretim fabrikasında iş güvenliği açısından ortaya çıkabilecek tehlike ve bu tehlike kaynaklarından doğacak riskler belirlenmiş, belirlenen bu tehlike kaynakları ve risklere karşı alınabilecek tedbirler saptanmıştır. Çalışma alanı olarak seçilen gıda fabrikasında çalışma bölümleri ayrı ayrı incelenmiş, her bölümün bünyesindeki tehlike kaynakları tespit edilmiş, her bir tehlike kaynağından doğacak riskler belirlenip L matris yöntemi kullanılarak risk değerlendirmesi yapılmıştır.
dc.description.abstractDepending on the occupational health and safety duties, it contains many hazards. As technology develops, there are new sources of danger that are encountered by workers and new risks that arise from these sources. This, in turn, increases the number of both mannequins and spiritual losses. Occupational Health and Safety (OHS) Administrative Affairs Administration, OHS Administration. It should not be forgotten that measures are preventable.In this study, the hazards that may arise in terms of job security and the risks to be born from these sources of danger were identified in a food production plant located in the Eceabat province of Çanakkale province and the measures that could be taken against these determined risk sources and risks were determined. In the food factory selected as the study area, the study sections were examined separately, the sources of danger within each section were determined, the risks arising from each hazard source were identified and the risk assessment was performed using the L matrix method.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.subjectKazalartr_TR
dc.subjectAccidentsen_US
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titleİş sağlığı ve iş güvenliğinde risk değerlendirmesi: Çanakkale ili Eceabat ilçesinde gıda fabrikasında bir uygulama
dc.title.alternativeRisk assessment in occupational health and safety: An application in food factory in Çanakkale/Eceabat
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-09-14
dc.contributor.departmentİş Güvenliği Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10164232
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid480543
dc.description.pages92
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess