Manisa ilinde yetiştirilen Lycopersicum esculentum Miller meyvelerinin ve bu meyvelerin işlenmesi sonucu elde edilen salçaların küf florası yönünden incelenmesi
dc.contributor.advisor | Tamer, Abdurrahman Üsame | |
dc.contributor.author | Kalyoncu, Fatih | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T08:44:25Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T08:44:25Z | |
dc.date.submitted | 2001 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/598867 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada Manisa İl merkezinde bulunan 2 beldedeki toplam 10 domates tarlası istasyon olarak seçilip yetiştirilen domates meyvelerinin ve bu meyvelerden elde edilen salçaların genel küf florası tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu amaçla hasat sırasında domates örnekleri, hasat sonrasında da salça örnekleri alınmıştır. Alınan örneklere geleneksel küf izolasyon yöntemleri uygulanmış ve elde edilen izolatların tanılamaları yapılmıştır. Tanımlanan 7 genusa ait 18 küf türünün 7'si Aspergillus, 6'sı Penicillium, Ter tanesi de Altemaria, Fusarium, Mucor, Rhîzopus ve Trichoderma genuslarına aittir.Anahtar Kelimeler: Manisa, Domates, Salça, Küf, izolasyon, Aspergillus, Penicillium. | |
dc.description.abstract | In this study, the general mould flora of tomato fruits were collected from a total of the ten tomato fields in two town of Manisa province and tomato paste produced from them was tried to determined. For this purpose, tomatoes and tomato paste samples were taken during harvest and after harvest respectively. The isolates from these samples were obtained by the methods of the traditional isolation for moulds. A total of 18 mould species isolated were found to belong to the 7 different genera. These are Aspergillus ( 7 ), Penicillium ( 6 ), Aliernaria (1), Fusarium (1), Mucor(/), Rhizopus (1) and Trichoderma (1). Key Words: Manisa, Tomato, Puree, Mould, Isolation, Aspergillus, Penicillium | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyoloji | tr_TR |
dc.subject | Biology | en_US |
dc.title | Manisa ilinde yetiştirilen Lycopersicum esculentum Miller meyvelerinin ve bu meyvelerin işlenmesi sonucu elde edilen salçaların küf florası yönünden incelenmesi | |
dc.title.alternative | A study of determination mould floras on Lycopersicum esculentum Miller fruits and their paste growing in Manisa province | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Biyoloji Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Sauce | |
dc.subject.ytm | Tomato | |
dc.subject.ytm | Mould | |
dc.subject.ytm | Lycopersicon esculentum | |
dc.identifier.yokid | 119434 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 114289 | |
dc.description.pages | 63 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |