Show simple item record

dc.contributor.advisorKöse, Ergun
dc.contributor.authorÇakir Topdemir, Pinar
dc.date.accessioned2021-05-07T08:44:07Z
dc.date.available2021-05-07T08:44:07Z
dc.date.submitted2004
dc.date.issued2021-02-09
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/598788
dc.description.abstractVI ÖZET Bu çalışmada, 2002-2003 yılında Türkiye'nin değişik bölgelerinde yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin, fiziksel, kimyasal, teknolojik özellikleri ve ekmeklik nitelikleri belirlenmiştir. Bu amaçla bir un fabrikasına gelen 17 adet ekmeklik buğday materyal olarak kullanılmıştır. Ticari değirmende öğütülen buğday un nitelikleri dikkate alındığında, çeşitler arasında kimyasal ve teknolojik nitelikler bakımından farklılıklar görülmesine karşın, ekmeklik nitelikleri birbirine yakın sonuçlar vermiştir. ABSTRACT In this study, physical, chemical and technological properties, and bread making quality of some bread wheat varieties from different regions of Turkey in 2002-2003 year were determined. In aim of this study, 17 number of bread wheat obtained from a factory were used as material. In relation of wheat flour quality milled in a commercial mill similar results were obtained in bread making quality tests, although there were differences in chemical and technological properties.
dc.description.abstractVI ÖZET Bu çalışmada, 2002-2003 yılında Türkiye'nin değişik bölgelerinde yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin, fiziksel, kimyasal, teknolojik özellikleri ve ekmeklik nitelikleri belirlenmiştir. Bu amaçla bir un fabrikasına gelen 17 adet ekmeklik buğday materyal olarak kullanılmıştır. Ticari değirmende öğütülen buğday un nitelikleri dikkate alındığında, çeşitler arasında kimyasal ve teknolojik nitelikler bakımından farklılıklar görülmesine karşın, ekmeklik nitelikleri birbirine yakın sonuçlar vermiştir. ABSTRACT In this study, physical, chemical and technological properties, and bread making quality of some bread wheat varieties from different regions of Turkey in 2002-2003 year were determined. In aim of this study, 17 number of bread wheat obtained from a factory were used as material. In relation of wheat flour quality milled in a commercial mill similar results were obtained in bread making quality tests, although there were differences in chemical and technological properties.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleTürkiye`de yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin un ve ekmek kalitelerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeThe determination of flour and bread qualities of some bread wheat varieties grown in Turkey
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-02-09
dc.contributor.departmentDiğer
dc.identifier.yokid166630
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityCELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid149983
dc.description.pages64
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess