Türkiye`de yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin un ve ekmek kalitelerinin belirlenmesi
dc.contributor.advisor | Köse, Ergun | |
dc.contributor.author | Çakir Topdemir, Pinar | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T08:44:07Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T08:44:07Z | |
dc.date.submitted | 2004 | |
dc.date.issued | 2021-02-09 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/598788 | |
dc.description.abstract | VI ÖZET Bu çalışmada, 2002-2003 yılında Türkiye'nin değişik bölgelerinde yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin, fiziksel, kimyasal, teknolojik özellikleri ve ekmeklik nitelikleri belirlenmiştir. Bu amaçla bir un fabrikasına gelen 17 adet ekmeklik buğday materyal olarak kullanılmıştır. Ticari değirmende öğütülen buğday un nitelikleri dikkate alındığında, çeşitler arasında kimyasal ve teknolojik nitelikler bakımından farklılıklar görülmesine karşın, ekmeklik nitelikleri birbirine yakın sonuçlar vermiştir. ABSTRACT In this study, physical, chemical and technological properties, and bread making quality of some bread wheat varieties from different regions of Turkey in 2002-2003 year were determined. In aim of this study, 17 number of bread wheat obtained from a factory were used as material. In relation of wheat flour quality milled in a commercial mill similar results were obtained in bread making quality tests, although there were differences in chemical and technological properties. | |
dc.description.abstract | VI ÖZET Bu çalışmada, 2002-2003 yılında Türkiye'nin değişik bölgelerinde yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin, fiziksel, kimyasal, teknolojik özellikleri ve ekmeklik nitelikleri belirlenmiştir. Bu amaçla bir un fabrikasına gelen 17 adet ekmeklik buğday materyal olarak kullanılmıştır. Ticari değirmende öğütülen buğday un nitelikleri dikkate alındığında, çeşitler arasında kimyasal ve teknolojik nitelikler bakımından farklılıklar görülmesine karşın, ekmeklik nitelikleri birbirine yakın sonuçlar vermiştir. ABSTRACT In this study, physical, chemical and technological properties, and bread making quality of some bread wheat varieties from different regions of Turkey in 2002-2003 year were determined. In aim of this study, 17 number of bread wheat obtained from a factory were used as material. In relation of wheat flour quality milled in a commercial mill similar results were obtained in bread making quality tests, although there were differences in chemical and technological properties. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Türkiye`de yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin un ve ekmek kalitelerinin belirlenmesi | |
dc.title.alternative | The determination of flour and bread qualities of some bread wheat varieties grown in Turkey | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2021-02-09 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.identifier.yokid | 166630 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 149983 | |
dc.description.pages | 64 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |