Show simple item record

dc.contributor.advisorAkoğlu, Aylin
dc.contributor.authorÖzçelik, Nevzat Emrah
dc.date.accessioned2021-05-07T08:38:02Z
dc.date.available2021-05-07T08:38:02Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2021-02-15
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/597648
dc.description.abstractBolu ili bulunduğu coğrafyada farklı turizm çeşitlerinin gerçekleştirilmesinde önemli rol oynayan doğal kaynaklara ev sahipliği yapmaktadır. Doğa ve kültür turizmi, kış turizmi, termal turizm gibi farklı turizm türleri Bolu'da gerçekleştirilen, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken turizm türleridir. Bolu coğrafi konumundan dolayı yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu durum aynı zamanda farklı ve zengin bir kültürün oluşmasına, çeşitli yöresel yemeklerin Bolu mutfağında yerini almasına kaynaklık etmiştir. Bu tez çalışması kapsamında Bolu ilinin gastronomi turizmi potansiyelini belirlemek amaçlanmıştır. Nitel araştırma yönteminin benimsendiği bu çalışmada veri toplamak için Bolu il turizmine yön verilmesinde söz sahibi olan 14 adet turizm paydaşı (kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu) ile yarı-yapılandırılmış (mülakat) görüşme tekniği kullanılmıştır. Katılımcılarla yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda elde edilen verilere göre Bolu ilinin gastronomi turizmi için ön plana çıkabilecek farklı değerlere sahip olmasına rağmen gastronomi turizminin istenilen düzeyde gerçekleşmediği sonucuna ulaşılmış ve bu doğrultuda gastronomi turizminin geliştirilmesi için önerilerde bulunulmuştur.
dc.description.abstractBolu is a city housing natural resources playing an important role in the provision of different tourism types in the geography it is located in. Different types of tourism such as nature and culture tourism, winter tourism and thermal tourism are provided in Bolu and attract domestic and foreign tourists. With its geographical position, Bolu has housed different civilizations for centuries. This condition has also formed the basis of a different and rich culture and the inclusion of different regional food in Bolu cuisine. The aim of this thesis study was to determine the potential of gastronomy tourism in Bolu. In this study adopting qualitative research method, data was collected by making semi-structured interviews with tourism partners who have a say in directing the tourism in the city of Bolu. Face-to-face interviews were made with 14 tourism partners (public, private sector and non-governmental organizations) for sampling. Based on the data acquired from these interviews, it was concluded that gastronomy tourism is not at the desired level in Bolu although it has different values which may give prominence to the gastronomy tourism and suggestions were made to improve gastronomy tourism in this regard.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.titleBolu ilinin gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik nitel bir araştırma
dc.title.alternativeA qualitative research on the evaluation of gastronomy tourism potential of Bolu province
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-02-15
dc.contributor.departmentGastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmBolu
dc.subject.ytmGastronomy
dc.subject.ytmTourism
dc.subject.ytmCulinary tourism
dc.subject.ytmLocal product
dc.subject.ytmLocal cuisine
dc.subject.ytmLocalism
dc.identifier.yokid10274302
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityBOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid568054
dc.description.pages100
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess