Show simple item record

dc.contributor.advisorAkdeniz, İsmail
dc.contributor.authorKaya, Ayşe
dc.date.accessioned2021-05-07T08:25:10Z
dc.date.available2021-05-07T08:25:10Z
dc.date.submitted2010
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/596608
dc.description.abstractBu çalışmada okzalik, maleik, sitrik ve krotonik asitlerin eş zamanlı tayini için kromatografik yöntem geliştirilmiştir. Bu amaçla LiChrospher-100, RP-18e (5µm) HPLC sistemi kullanılmıştır. Her bir türün duyarlılığını arttırmak için sistemin tüm parametreleri optimize edilmiştir. Kırmızı, Beyaz ve sarı soğan örnekleri okzalik, maleik, sitrik ve krotonik asit içerikleri için analiz edilmiştir. Kırmızı, beyaz ve sarı soğan örneklerinde okzalik asit derişimleri sırasıyla 1162,18±119,55 mg/Kg, 1260,33±7,64 mg/Kg, 3736,10±416,44 mg/Kg olarak bulunmuştur. Analiz edilen tüm örneklerde maleik, sitrik ve krotonik asit gözlenmemiştir.
dc.description.abstractA chromatographic method fort he simultaneous determination of oxalic, maleic, citric and crotonic acids was developed in this study. Fort his aim, LiChrospher-100, RP-18e (5µm) HPLC system was used. All of the parameters were optimized to improve the sensitivity for each analyte. Red, white and yellow onion samples were analyzed for their oxalic, maleic, citric and crotonic acid contents. Concentrations of oxalic acid in red, white and yellow onion samles were found to be 1162,18±119,55 mg/Kg, 1260,33±7,64 mg/Kg, 3736,10±416,44 mg/Kg respectively. Maleic, citric and crotonic acids were not detected in all samples interested.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titleBeyaz, sarı ve kırmızı soğanda çeşitli organik asitlerin yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (HPLC) ile tayini
dc.title.alternativeDetermination of organic acids in red, white and yellow onion samples high performance likit chromatography (HPLC)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKimya Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmCitric acid
dc.subject.ytmOnion
dc.subject.ytmOxalic acid
dc.subject.ytmMaleic acide
dc.subject.ytmHPLC method
dc.subject.ytmCrotonic acid
dc.subject.ytmOrganic acids
dc.identifier.yokid390216
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityBOZOK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid284295
dc.description.pages89
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess