Show simple item record

dc.contributor.advisorDurkaya, Ali
dc.contributor.authorAldemir, İdris
dc.date.accessioned2021-05-07T07:42:46Z
dc.date.available2021-05-07T07:42:46Z
dc.date.submitted2015
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/594242
dc.description.abstractÜlkemizde ormanların işletilmesi ve faydalanmanın düzenlemesi işleri orman amenajman planlarına göre gerçekleştirilmektedir. Amenajman planları 1990'lı yıllara kadar en yüksek odun üretimi esasına dayanmaktaydı. 2008 yılında ülkemizde Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Planlama yaklaşımına geçilmesiyle birlikte, ormanların kendiliğinden ürettiği ürün, hizmet ve fonksiyonlar toplumun yararına katılımcılık, süreklilik, çok amaçlı yararlanma ilkeleri içerisinde sunulmaya başlanmıştır. Ülkemiz ormancılığında ilgi gruplarının orman kaynaklarına ve bu kaynakların yönetimine ilişkin görüş ve bakış açılarının belirlenmesi amacıyla ele alınan bu çalışmada, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Adalar Orman İşletmesi ve bu işletmenin sorumluluğunda olan orman kaynakları araştırmaya konu edilmiştir. Araştırma kapsamında; yöre halkı, orman işletme şefliği yönetici ve teknik personeli, ilgili sivil toplum örgütü ile görüşülmüştür. Araştırma amacına ulaşmada görüşme ve anket yöntemleri uygulanmıştır.
dc.description.abstractIn Turkish forestry practice, to operate forests and to arrange utilization have been performing according to forest management plans. Up to 1990's, the main aim of management plans was to maximize wood producing. After adopting ecosystem based functional planning approach in 2008, products, services and functions of forest ecosystems have been serving to community by participatoring, sustainability and multi-purpose utilization principles. This thesis aims to determine opinions and perspectives of groups which are interested in our country's forestry resources and their management. The Istanbul - Princes' Islands Forest Management department and forest sources under its responsiblity were considered as sample case. In scope of this research, local people, forest management chief, technical personnel and civil organizations were interviewed. In order to achieve the research objectives, interviews and survey methods were performed.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectOrmancılık ve Orman Mühendisliğitr_TR
dc.subjectForestry and Forest Engineeringen_US
dc.titleOrman amenajmanı açısından sosyo-ekonomik durum tespiti ve çatışma analizi (İstanbul-Adalar Orman İşletme Şefliği örneği)
dc.title.alternativeSocio-economic situation evaluation and conflict analysis in terms of forest management (The İstanbul- Princes' Islands Forest Management Sample)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentOrman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmForest villages
dc.subject.ytmConflict
dc.subject.ytmForest management
dc.subject.ytmSocio-economic situation
dc.identifier.yokid10084064
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityBARTIN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid397289
dc.description.pages159
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess