Show simple item record

dc.contributor.advisorGençer, Ayhan
dc.contributor.authorAksoy, Hasan
dc.date.accessioned2021-05-07T07:42:45Z
dc.date.available2021-05-07T07:42:45Z
dc.date.submitted2015
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/594233
dc.description.abstractBu çalışmada, Yabani kızılcık (Cornus australis L.) odunundan Sülfat (Kraft) yöntemiyle kâğıt hamuru ve deneme kâğıtları üretilmiştir. Literatür araştırması yapılarak yonga/çözelti oranı 1/5, pişirme sıcaklığı 170±2 °C, maksimum sıcaklığa ulaşma süresi 60 ve 90 dakika sabit alınarak; (Kraft) yöntemi ile aktif alkali/sülfitide oranı, 18/20, 18/15, 18/10, 18/5, 16/20, 16/15, 16/10, 16/5, oranında kabuklu ve maksimum sıcaklıkta pişirme süresi 60 dakika alınarak 12 adet pişirme yapılmıştır. aynı odunun öğütülmüş örnekleri kullanılarak şeker analizi yapılmıştır.
dc.description.abstractIn this study, Wild dogwood (Cornus australis L.), pulp of wood production and phytochemical fıtness for properties. The cooking have been made by taking of 12 pieces, chip / solution ratio 1/5, cooking temperature 170±2 °C, the reaching time to maximum temperature by taking constant sulphate (Kraft) with the method active alkali / sulfide ratio, 18/20, 18/15, 18/10, 18/5, 16/20, 16/15, 16/10, 16/5 and 60 minutes cooking time at the maximum temperature performed of the literature search. Again sugar analysis was done using the milled samples of the same wood.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectOrmancılık ve Orman Mühendisliğitr_TR
dc.subjectForestry and Forest Engineeringen_US
dc.titleYabani kızılcık (Cornus australis L.) odununun kağıt hamuru üretimine uygunluğu ve bazı kimyasal özellikleri
dc.title.alternativeWild dogwood (Cornus australis L.) of wood pulp production of conformity and some chemical properties
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentOrman Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmSugar
dc.subject.ytmPulp
dc.identifier.yokid10089964
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityBARTIN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid406067
dc.description.pages104
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess