Tematik reklam ajansları ve türkiye`de gastronomi üzerine ilk tematik reklam ajansı deneyimi: Gastronomista örneği
dc.contributor.advisor | Demirtaş, Oktay | |
dc.contributor.author | Koruyan, Süleyman | |
dc.date.accessioned | 2021-05-06T12:26:38Z | |
dc.date.available | 2021-05-06T12:26:38Z | |
dc.date.submitted | 2019 | |
dc.date.issued | 2019-12-11 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/588611 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, gastronomi ve reklamcılık arasındaki ilişki incelenmiştir. Çalışmanın temel konusu satış-pazarlamanın temelini oluşturan ve önemli bir iletişim kanalı olan reklamcılık temelinde 'Geleneksel Reklam Ajansları ve özel olarak Tematik Reklam Ajansları'dır. Bu tezde, Tematik Reklam Ajansları ile Geleneksel Reklam Ajansları arasındaki farklar ve benzerliklerin incelenmesinin yanı sıra bu iki yapının olumlu ve olumsuz yönleri analiz edilmiştir. Araştırma yöntemi olarak nitel araştırma benimsenmiş ve örnek çalışma olarak Türkiye'nin Gastronomi alanında ilk tematik reklam ajansı olan Gastronomista seçilmiştir. Bu bağlamda, Gastronomista'nın yöneticileri ve bu ajansa reklamveren firmalarla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiş ve hipotezler sınanmıştır. | |
dc.description.abstract | In this study, the relationship between gastronomy and advertising was examined. The main subject of the study is the 'Traditional Advertising Agencies and specially Thematic Advertising Agencies' based on advertising, which is the basis of sales-marketing and is an important communication channel. In this thesis, the study of differences and similarities between Thematic Advertising Agencies and Traditional Advertising Agencies, as well as the positive and negative aspects of these two structures were analyzed. Qualitative research was adopted as research method and Gastronomista which was the first Thematic Advertising Agency in Turkey, was selected as the case study. In this context, face to face interviews were held with the administrators of Gastronomista and the firms which work with Gastronomista and hypotheses were tested. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Reklamcılık | tr_TR |
dc.subject | Advertising | en_US |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Tematik reklam ajansları ve türkiye`de gastronomi üzerine ilk tematik reklam ajansı deneyimi: Gastronomista örneği | |
dc.title.alternative | Thematic advertising agencies and the first thematic advertising experience on gastronomy in turkey: Example of gastronomista | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2019-12-11 | |
dc.contributor.department | İşletme Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10298605 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 592012 | |
dc.description.pages | 122 | |
dc.publisher.discipline | İşletme Bilim Dalı |