Show simple item record

dc.contributor.advisorErgen, Zeki
dc.contributor.authorUçal, Kübra
dc.date.accessioned2021-05-04T12:09:48Z
dc.date.available2021-05-04T12:09:48Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/564724
dc.description.abstractÖZET Bu araştırmada Ayvalık Tuzlası ile Çamaltı Tuzlası 'ndan toplanan (Sritemia yumurtalarının kuluçkalama ve büyütme işlemleri laboratuvar koşullarında birbirine paralel olarak gerçekleştirilmiş, elde edilen sonuçlar karşılaştırılmıştır. Her iki tuzladan getirilen yumurtaların, kuru halde ve hidrasyondan sonraki çapları ölçülmüş, yumurtaların ortalama olarak su alımları hesaplanmış, kuluçkalanan yumurtaların açılma yüzdeleri belirlenmiştir. Yumurtadan çıkan naupliuslar ekmek mayası ile beslenerek büyümeleri sağlanmış, belirli periyotlarda fiartteanâa bireylerinin total boy, abdomen boyu, abdomen genişliği, kaudal furka boyu, seta sayısı ve' ağırlık ölçümleri yapılmıştır. Elde edilen ölçümler grafikler şeklinde verilmiştir. Yapılan bu çalışmalar sonucunda her iki tuzlaya ait ftrteanîa bireylerinin total boy, abdomen boyu, abdomen genişliği, kaudal furka boyu, seta sayısı ve ağırlıkça birbirine çok yakın değerler verdiği, ancak yumurta çaplarında ve yumurtaların su alma miktarlarında farklılıklar olduğu tespit edilmiştir.
dc.description.abstractIn this investigation, the hatching and growing processes of eggs of ffirtemia collected from Ayvalık and Çamaltı Saltern had been carried on the laboratory conditions as paralel experiments and the results had been compared. The diameter of the eggs were measured dry and after hydration. Mean hatching and hatching percent of eggs were estimated. The nauplii were feed yeast and total length, abdomen length and width, caudal furca length, the number of seta as well as weight of nauplii were measured. As the result of these determinations it has been concluded that, total length, abdomen length and width, caudal furca length, the number of seta and total weight of nauplii from both saltern were similar, but the diameter and hidratation ratio of eggs varied.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleÇamaltı ve Ayvalık artemia bireylerinin büyüme ve gelişmelerinin karşılaştırmalı olarak araştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmArtemia
dc.subject.ytmAquatic products
dc.identifier.yokid12200
dc.publisher.instituteDeniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü
dc.publisher.universityDOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid12200
dc.description.pages40
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess