Rize ili Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yetişen trabzonhurmalarının (Diospyros kaki L.)seleksiyon yolu ile ıslahı
dc.contributor.advisor | Yarılgaç, Tarık | |
dc.contributor.author | Vardal, Emre | |
dc.date.accessioned | 2021-05-02T08:12:03Z | |
dc.date.available | 2021-05-02T08:12:03Z | |
dc.date.submitted | 2009 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/564298 | |
dc.description.abstract | Ümitvar trabzonhurması genotiplerinin selekte edilmesi amacıyla 2007-2009 yılları arasında Rize ilinin Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yürütülen bu çalışmada, 85 trabzonhurması genotipinden meyve örneği alınarak üstün meyve kalitesine sahip 6 trabzonhurması genotipi seçilmiştir.Seçilen bu genotiplerde ortalama meyve ağırlığı 211.88-271.86 g, ortalama meyve eni 75.38-84.46 mm, ortalama meyve boyu 65.21-71.83 mm, ortalama meyve yüksekliği 67.51-79.14 mm, ortalama meyve sapı kalınlığı 2.97-3.90 mm, ortalama meyve sapı uzunluğu 9.90-14.14 mm, suda çözünebilir kuru madde oranı % 15.35-21.75, pH 6.02-6.35, titre edilebilir asitlik % 0.079-0.151 arasında tespit edilmiştir. | |
dc.description.abstract | This study carried out to selected promissing persimmon genotypes in Pazar and Ardeşen (Rize) district, during 2007-2009. In this study, fruit samples were taken from 85 persimmon genotypes and 6 persimmon genotypes were selected to be promosing types.In selecting genotypes, average fruit weights were between 211.88-271.86 g, average fruit widthes between 75.38-84.46 mm, average fruit lengthes between 65.21-71.83 mm, average fruit heights between 67.51-79.14 mm, thicknesses of stalk between 2.97-3.90 mm, lengths of stalk between 9.90-14.14 mm, water-soluble solid contents between % 15.35-21.75, pH between 6.02-6.35, titrable acidity between % 0.079-0.151. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Rize ili Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yetişen trabzonhurmalarının (Diospyros kaki L.)seleksiyon yolu ile ıslahı | |
dc.title.alternative | Breeding by selection of persimmons (Diospyros kaki L.) of Pazar and Ardeşen plain | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 350106 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ORDU ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 244562 | |
dc.description.pages | 70 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |