Show simple item record

dc.contributor.advisorKocataş, Ahmet
dc.contributor.authorUçal, Kübra
dc.date.accessioned2021-05-01T14:27:38Z
dc.date.available2021-05-01T14:27:38Z
dc.date.submitted1997
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/562180
dc.description.abstractÖZET Bu çalışma bir deniz siliatı olan Fabrea salina (Henneguy)'nm ülkemizde ilk kez, Denizli Acıgöl'de mevcudiyetinin ve öneminin belirlenmesi sonrasında yapılmıştır. Bir deniz siliatı olmasına karşılık özellikle tuzluluğun yoğun olduğu, göl, lagün, bataklık alanlarda çok fazla üreyebilen bu canlı birçok araştırıcı tarafından incelenmiş, özellikle akuakültürde, balık larvalarında canlı besin kaynağı olarak kullanıldığında iyi sonuçlar verdiği ortaya konmuştur. Bu çalışmaların ışığı altında önce, F. salina'nın Acıgöl'deki konumu ve biyoekolojik özellikleri belirlenmiş, doğal ortamdaki biyolojik döngüsü gözönüne alınarak, Iaboratuvar şartlarında değişik tuzluluk, sıcaklık, pH ve farklı besin türleri (bakteri, maya, alg) uygulanarak F. salina'nın üremesindeki optimum şartlar belirlenmiştir. Bu denemeler laboratuvarda küçük hacimlerde hücresel çalışma yapüarak gerçekleştirilmiş, optimum şartlar belirlendikten sonra, kültür geniş hacimlere uygulanmıştır.
dc.description.abstractABSTRACT The aim of this study is to determine the abundance in Acıgöl, by emphasising the importance of Fabrea salina (Henneguy) as a marine ciliate that can be utilised in aquaculture. F. salina has usually high abundance particularly in the highly saline lakes, lagoons and salt marshes as has been stated in many researches. Besides that the satisfactory and promising results have been obtained by using this organism in aquaculture as a live food source for fish larvae. Firstly, the occurence and bio-ecological characteristics of F. salina in Acıgöl have been determined. The reproduction of F.salina in the optimum culturing conditions has been investigated in different salinity, temperature, pH and feeding (bacteria, yeast, algea) regimes as in vitro experiments based on its biological cycle in the natural environment. After the optimum culturing conditions was determined, the cultures were then transferred to the larger volumes.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectDeniz Bilimleritr_TR
dc.subjectMarine Scienceen_US
dc.titleFabria salina (Henneguy, 1890)`nın biyo-ekolojik özellikleri ve kültür koşullarının saptanması
dc.title.alternativeOptimal culture contitions of Fabria salina (Henneguy, 1890) and bio-ecological spesifications
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAcıgöl
dc.subject.ytmAquaculture
dc.subject.ytmDenizli
dc.subject.ytmBioecology
dc.subject.ytmMariculture
dc.subject.ytmFabrea salina
dc.identifier.yokid105811
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityDOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid20253
dc.description.pages55
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess