Search
Now showing items 1-4 of 4
Thermal conductivity of foods
(2021-01-22)
in ÖZET Onbir çeşit peynir, dört çeşit yoğurt ve bir çeşit tereyağı numunesi için ısı iletim katsayıları 15° ve 30°C sıcaklıklarda ölçülmüştür. Aynı zamanda, üç çeşit süt tozunun ısı iletim katsayıları yoğunluğa bağlı ...
Heat conduction in isotropic heterogeneous media
(2021-04-02)
m ÖZET Bu çalışmada, alüminyum ya da kalay ilave edilmiş yüksek yoğunluklu polietilen kompozitlerin efektif ısı iletim katsayısı nümerik metodla dolgu malzemesi konsantrasyonunun bir fonksiyonu olarak araştırılmıştır. ...
Effect of curvature on impingement cooling
(2021-01-22)
Ill ÖZET Bir yüzeyin, yüzeye çarpan hava jeti yardımı ile ısıtılması veya soğutulması üzerine literatürde çeşitli araştırmalar bulunmaktadır. Ancak bu araştırmaların hemen tamamı düz yüzey veya kanallar içindir. Silindirik ...
Heat conduction in composite materials
(2021-01-22)
Ill ÖZET Bu çalışmada, fiber katkılı ve tane katkılı kompozitlerin ısıl iletkenlikleri deneysel olarak araştırıldı ve sonuçlar çeşitli modeller ile karşılaştırıldı. Katkılı compoaflerin ısıl iletkenliği üzerine literatür ...