Search
Now showing items 1-2 of 2
Kimyon, tarçın ve sumak gibi baharatların ratlarda antioksidan ve antiülserojenik özelliklerinin belirlenmesi ve biyokimyasal olarak incelenmesi
(2018-08-06)
Amaç: Tarçın, kimyon ve sumak adlı baharatların su ekstrelerinin ratlarda indometazin (İND) ile oluşturulan ülser modelindeki koruyucu etkisi (in vivo) ve antioksidan özellikleri belirlenerek biyokimyasal mekanizmalarının ...
Tarçın, kimyon ve sumak adlı baharat türlerinden elde edilen su, etanol-su, metanol ve kloroform ekstarktlarının in vitro antioksidant özelliklerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu araştırmada, deney materyali olarak, ülkemizde yaygın kullanım gösteren baharatlardan tarçın, kimyon ve sumak üzerinde çalışıldı. Baharat örneklerinin her bir türün su, etanol-su, metanol ve kloroform ekstraktları ...