Show simple item record

dc.contributor.advisorOrhan, Mehmet Suphi
dc.contributor.authorGül, Ahmet
dc.date.accessioned2021-04-26T19:34:37Z
dc.date.available2021-04-26T19:34:37Z
dc.date.submitted2003
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/540404
dc.description.abstractVI ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ ET ÜRETİM İŞLETMELERİNDE İŞÇİLİK MALİYETLERİ -KAMU VE ÖZEL SEKTÖR KARSILAŞTIRMASI- Ahmet GÜL 2003-69 Sayfa Danışman: Doç. Dr. M. Suphi ORHAN Jüri: Doç. Dr. M. Suphi ORHAN : Prof. Dr. Reşat KARCIOĞLU : Yrd. Doç. Dr. Alaattin KIZILTAN Emek yoğun işletmelerde üretim maliyetleri içerisinde, işçilik maliyetleri önemli bir paya sahiptir. Bu tip işletmelerde işçilik maliyetlerinin sıkı bir şekilde kontrolü ve takibi gerekmektedir. Bu çalışmada, et üretim işletmelerinde işçilik maliyetlerinin oluşumu ve yapısı incelenmeye çalışılmıştır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, maliyetin tanımı, unsurları, türleri, ortaya çıkış noktalan, değişimleri ve maliyet hesaplama teknikleri incelenmiştir. ikinci bölüm, üretim işletmelerinde işçilik maliyetlerini incelemeye yöneliktir. Bu bölümde işçilik ve işgücüyle ilgili temel kavram ve tanımlara yer verilmiş, daha sonra işçilik maliyetleri, özellikleri, ücret, ücretin unsurları, işçilik maliyetleri ve ücret ilişkisi gibi kavramlar ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise, uygulama alanı olarak seçilen kamu sektörü işletmesi Erzurum Et Kombinası'nda ve özel sektör işletmesi Özbeyli Et Kombinası 'nda işçilik maliyetlerinin oluşumu ve karşılaştırılması yapılmıştır.
dc.description.abstractVII ABSTRACT MASTER THESIS LABOUR COSTS IN MEAT PRODUCTION COMPANIES -A COMPARISON OF PUBLIC AND PRIVATE SECTOR- Ahmet GÜL 2003- Page:69 Supervisor: Associate Prof. Dr. M. Suphi ORHAN Jury: Associate Prof. Dr. M. Suphi ORHAN : Prof.Dr. Reşat KARCIO?LU : Assist. Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN In the labour-intensive companies, labour costs in the manufacturing costs have an important place. In this companies it is required to control and persue of labour costs. In this study, it is tried to examine formation of labour costs and its structure in the meat production companies. This study consists of three sections. In the first section, defmation of cost, its components and changes and calculation methods of costs are examined. In the second section, we examined labour costs in the manufacturing companies. In this section, fundamental concepts and definations of labour cost are examined and then labour cost and its properties, wage and its components, and relationship between labour cost and wage are studied. In the third section, labour costs are compared as public (Et Balık Kurumu) and private (Özbeyli Et Kombinası) sectors.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleEt üretim işletmelerinde işçilik maliyetleri -Kamu ve özel sektör karşılaştırması-
dc.title.alternativeLabour costs in meat production companies -A comparison of public and private sector-
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmWorkers
dc.subject.ytmPublic institutions
dc.subject.ytmPrivate sector
dc.subject.ytmProduction companies
dc.subject.ytmLabour cost
dc.subject.ytmMeat products
dc.subject.ytmCost
dc.identifier.yokid128740
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid125537
dc.description.pages79
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess