Show simple item record

dc.contributor.advisorSelçuk, Gökalp Nuri
dc.contributor.authorKinali, Nihan
dc.date.accessioned2021-04-26T19:26:48Z
dc.date.available2021-04-26T19:26:48Z
dc.date.submitted2014
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/532529
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı, turistlerin destinasyon seçiminde turistik çekim gücünün etkili olduğu faktörleri ve turistlerin sahip oldukları bir takım demografik ve sosyo-ekonomik özeliklerin Erzurum mutfağı üzerindeki algıları açısından anlamlı farklılıklar gösterip göstermediğini belirlemektir. Araştırmanın evrenini, Erzurum'un mevsimlik turist yoğunluğu dikkate alınarak 15 Ocak ve 15 Haziran tarihleri arasında, Palandöken'e ve Erzurum ili içerisindeki yerel yemek sunan restoranlara gelen turistlere doldurtulmaya çalışılmıştır. Araştırmanın örneklemini evrenden tesadüfi örneklem yöntemiyle seçilen 385 kişi oluşturmaktadır. Bu amaçla, Erzurum ilini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerden anket tekniği aracılığıyla veriler toplanmıştır ve SPSS 19.0 istatistik programı yardımı ile değerlendirilmiştir. Araştırmaya katılan turistlerinin cevapları incelendiğinde çoğunluğunun Erzurum Mutfağını beğendikleri ve tekrar tercih etmek istedikleri sonucu ortaya çıkmış aynı zamanda katılımcıların bölge mutfağı faktörünü Erzurum destinasyonunu açısından değerlendirdiklerinde tarihi yerler faktöründen sonra ikinci sırada olduğunu kanısına varılmıştır.
dc.description.abstractThe purpose of this research is to determine whether tourist attraction power to be effective factors in the selection of the tourist destinations or not and whether a number of demographic and socio-economic characteristics of tourists show significant differences with regards to performing on the Erzurum cuisine. The universe of study, taking into account the density of Erzurum seasonal tourists between April 15 and June 15, in the province of Erzurum Palandöken and restaurants serving local dishes that were tried to be filled out to tourists. The research sample selected by random sampling method from the universe consists of 385 tourists. For this purpose, local and foreign tourists who visit the city of Erzurum through the technique of the survey data were collected and evaluated by means of SPSS 19.0 statistical program. Analyzing the answers of the participants, majority Erzurum Cuisine likes and again to choose their desired results appeared also participants regional cuisine factor Erzurum destinations in terms of the evaluated when historic sites factor after the second row that has been concluded.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.titleDestinasyonun turistik çekim gücü içerisinde bölge mutfağının önemi ve Erzurum mutfağı örneği
dc.title.alternativeThe importance of regional cuisine in touristic attraction power of destinations and a case of Erzurum cuisine
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmDestination
dc.subject.ytmCulinary tourism
dc.subject.ytmGastronomy
dc.subject.ytmTourists
dc.subject.ytmLocal cuisine
dc.subject.ytmTurkish cuisine
dc.subject.ytmErzurum
dc.subject.ytmAttractiveness
dc.subject.ytmFood and beverage
dc.identifier.yokid10035463
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid366858
dc.description.pages120
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess