Show simple item record

dc.contributor.advisorGürses, Ö. Lütfü
dc.contributor.authorErbahadir, Mehmet Ali
dc.date.accessioned2020-12-30T10:05:12Z
dc.date.available2020-12-30T10:05:12Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/514574
dc.description.abstractIll ÖZET Yüksek lisans Tezi BAZI GAZLI İÇECEKLER VE İÇME SULARININ KİMYASAL BİLEŞİMİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR M.Ali ERBAHADIR Ankara Üniversitesi Pen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ürünleri Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Ö. Lütfü GÜRSES 1987, Sayfa: 30 Jüri: Doç. Dr. Ö. Lütfü GÜRSES Prof. Dr. Turgut GÜNDÜZ Prof.Dr. Bekir CEMERO?LÜ Bu araştırmada tonik tipi içecekler, maden suyu sodaları ile içme suları içerdikleri komponent- ler bakımından kalite kriterlerine de yönelik olarak incelenmişlerdir. Bu içeceklerin belirli spesifikas- yonlarda olması gerektiğinden, tonik tipi içecekler içerdikleri kinin ve asitlik, maden suyu sodaları içerdikleri mineral maddeler, içme suları ise içer dikleri bazı çözünmüş tuzlar bakımından Özellikle incelenmiştir. Analizler uygun laboratuvar şartla rında gerçekleştirilmiş ve örnekler ışık, sıcaklık, nava gibi dış etkenlere karşı muhafaza edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Tonikler, maden suyu sodaları, içme suları, gazlı içecekler ve bileşimleri.
dc.description.abstractiv ABSTRACT Masters Thesis RESEARCHES OH THE CHEMICAL COMPOSITION 03? DRINKING WATERS AND SOME PIZZÎ DRINKS M.All ERBAHADIR Ankara University- Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Product Technology- Supervisor : Assoc, Prof «Dr, Ömer Lütfü GÜRSES 1987, Page : 30 Jury : Assoc. Prof.Dr. Ömer Lütfü GÜRSES Prof.Dr. Turgut GÜNDÜZ Prof.Dr. Bekir CEMEROÖLU In this investigation, tonics, mineral waters and drinking waters were analized in order to determine their components and quality characters. Because these drinks must have certain specifi cations tonics were analized to find out its quinine contents and acidity, mineral waters were analized to determine its mineral contents, also drinking waters were analized to de termine its soluahle salt contents.Analyses were made in appropriate laboratory conditions and samples were protected against external agents as light, heat and air. KEY WORDS : Tonics, mineral waters, drinking waters, fizzy drinks and their composition.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleBazı gazlı içecekler ve içme sularının kimyasal bileşimi üzerinde araştırmalar
dc.title.alternativeResearches on the chemical composition of drinking waters and some fizzy drinks
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmTonic
dc.subject.ytmMineral waters
dc.subject.ytmDrinking water
dc.identifier.yokid1208
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid1208
dc.description.pages30
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess