Show simple item record

dc.contributor.advisorToğrul, Taner
dc.contributor.authorKheiri Abriz, Esmail
dc.date.accessioned2020-12-30T10:04:26Z
dc.date.available2020-12-30T10:04:26Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/514513
dc.description.abstractm ÖZET Yüksek Lisans Tezi MELASIN BASINÇ ALTINDA' PIROLİZÎ Esmail KHEİRİ ABR1Z Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Mühendisliği Anabil im Dalı Danışman: Yar. Doç. Dr. Taner TOSRUL 1987, Sayfa : 60 Jüri: Yard. Doç. Dr. Taner TO?RUL Yard. Doç. Dr. Fuat INALAKDERE Yard. Doç. Dr. Vecihi PAMUK Şeker fabrikalarında şeker üretilmeye başladığı günden beri tüm şeker üreticilerini ve bir kısım araştırmacıyı, atık olarak çıkan melasın beraberinde, miktarının %50'si kadar şekeri götürmesi* ilgilen dirmektedir. Bu şekerin değerlendirilmesinde bugün uygulanan yöntem fer- mentasyondur. Bu çalışmada Ankara Seker fabrikasından sağlanan melas, piroliz edilmeye çalışmış, melas miktarı sabit tutularak sıcaklık, süre ve basınç parametre olarak denenmiştir. Reaksiyonlar sonucu olu şan ürünlerden sıvı ürünün üzerinde durulmuş katı ve gaz ürün bu aşa mada bırakılmıştır. Sıvı ürün çözücü ekstraksiyonu ile fraksiyonlan- mış, fraksiyonların başlangıçta GC/MS (Gaz kroma tograf isi /Kütle spek- trometrisi) sistemi ile ani! izlenmiş, ancak daha sonra teknik neden lerle İR (Infrared) spektrometresi ile aydınlatılmasına çalışılmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Piroliz, Melas
dc.description.abstractiv ABSTRACT Master Thesis PYROLYSIS OF MOLASSES * Esmail KHEİRÎ ABRÎZ Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Departmen of Chemical Engineering Supervisor: Asst.Prof.Dr. Taner TO?RUL 1987, Page: 60 y: Asst.Prof.Dr. Taner TO?RUL Ass t. Prof. Dr. Fuat INALAKDERE As st. Prof. Dr. Veci hi PAMUK In this research, molasse which was gotten from Ankara Sugar plant, were tried to be pyrolized. Residence time, temperature and pressure as parameters were tested at constant molasse doses. Some relations were set between these parameters and yields. At the second part of work, because of the point of view, only liquid products were searched further at this stage. The others gas and char were left. The liquids were seperated into fractions by solvent partiton method. Diethyl ether, chloroform and ethyl alcohol were used as solvent. The compounds which the fractions contained, were tried to be identify by using GC/MS (Gas chromatoğraphy/Mass spectrometry) system. Little works was done with GC/MS, then the characterization of fractions- structure were tried to carry out with IR spectrophotometry because of GC/MS failure. KEY WORDS: Pyrolysis, molassesen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimya Mühendisliğitr_TR
dc.subjectChemical Engineeringen_US
dc.titleMelasin basınç altında pirolizi
dc.title.alternativePyrolysis of molasses
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.identifier.yokid5775
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid5775
dc.description.pages60
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess